Српски национални форум: Оволико случајева на КиМ више нису случај, него процес

Највећу горчину само у неколико протеклих дана Срби на Косову и Метохији доживели су кроз три ужасна малтретирања

Фото: Снимак екрана са Јутјуба

На последњим косовским изборима, странка „Самоопредељење“ је добила убедљиву подршку обећавајући бирачима: владавину права, једнакост за све грађане и излазак из лоше економске ситуације.

Након што је освојила власт, ова странка се окренула накарадном популизму, оличеном пре свега у нападима на Српску православну цркву и Србе које је одредила као главне непријатеље, цртајући им мету увек и свуда. Ни трага од реализације предизборних обећања, али то је већ проблем њених бирача.

Оно што је проблем Срба је што је нова косовска влада кренула у отворени прогон свега што је српско, не презајући да залази и у рестаурацију нечега што је у комунизму било доминантно: угрожавање религијских права, вербални и деликт мишљења. Након низа манифестација, данас је то врло јасно.

Када су у питању права Српске православне цркве (што је истовремено и есенцијално људско право, (слобода вероисповести), нова косовска влада је учинила низ негативности; почев од суспензије права СПЦ на имовину, преко оспоравања праву српским светињама на међународну заштиту која је неопходна, па све до оптуживања СПЦ зато што у свом храму Христа Спаса врши верски обред (Sic!).

Где по Аљбину Куртију, СПЦ треба да врши обреде? У дискотеци можда!?

Ипак, највећу горчину само у неколико протеклих дана Срби су доживели кроз три ужасна малтретирања. Прво је покушај линча Драгице Гашић из Ђаковице, која се дрзнула да живи у свом стану у Ђаковици. Замислите Европу 21. века у којој се некоме прети линчом, зато што хоће да живи у сопственој кући.

Држављанин Црне Горе, Ристо Јовановић је чак и ухапшен и још увек је у затвору, само зато што је службеном лицу рекао да је неприкладно да претреса монахињу. На терет му се ставља ширење верске и националне мржње (ваљда по схватању Аљбина Куртија).

Ако се може драстичност косовских власти мерити, онда је најдрастичнији случај пребијања  детета Николе Перића из Гојбуље (у неким нормалним европским земљама би се окарактерисало као покушај убиства), само зато што је око врата имао ланчић са крстом.

Српски национални форум има за сада само три питања:

  1. За Аљбина Куртија: Да ли косовско друштво води ка Европи 21. века, или Азији 19. века?
  2. За власти Републике Србије: Зашто преко савезника не тражи ХИТНО заседање СБ УН?
  3. За власти Црне Горе: Како сте успели да постанете небитан фактор у заштити свог невиног утамниченог држављанина, након што сте чак покушали да се додворите Косову* поклањањем вакцина?

У Грачаници, 4. 7. 2021. 

Информативна служба СНФ

Опрема: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар