Тридесет дана притвора за Ристу Јовановића, ухапшеног на Газиместану

Судија Основног суда у Приштини одлучио је да Ристу Јовановићу одреди притвор од 30 дана због инцидента на Газиместану за време обележавања Видовдана

Фото: Снимак екрана са Јутјуба

Приштина: Ристо Јовановић осумњичен за „изазивање националне и вјерске мржње и нетрпељивости“

Подгоричанин Ристо Јовановић, који је јуче приведен на Газиместану на Косову и Метохији, саслушан је данас у Основном тужилаштву у Приштини.

Он је саслушан у својству осумњиченог за кривично дјело „изазивање националне и вјерске мржње и нетрпељивости“, саопштила је његова адвокатица Јована Филиповић.

Филиповићева је за РТВ КиМ рекла да Јовановићу полицијско задржавање од 48 сати истиче сјутра по подне.

 

Како је навела, ново рочиште пред Основним судом у Приштини заказано је за сјутра у 10 часова, када ће, како очекује Филиповићева, Јовановић бити пуштен да се брани са слободе.

„До данас тужилац није поднио захтјев за продужење притвора, надамо се да таквог захтјева неће бити ни сјутра“, закључила је Филиповићева, преноси Б92.

Медији су раније пренијели да је на Газиместану током обиљежавања Видовдана приведен младић из Подгорице, јер је приговорио зато што су специјалне полицијске снаге тзв. Косова* затражиле од једне монахиње да отвори торбу.

(ИН4С, 29. 6. 2021)

Тридесет дана притвора за Ристу Јовановића, ухапшеног на Газиместану

Судија Основног суда у Приштини одлучио је да Ристу Јовановићу одреди притвор од 30 дана због инцидента на Газиместану за време обележавања Видовдана 28. јуна.

Јовановић се претходно изјаснио да није крив, а тужилац је затражио судски притвор због опасности од бекства.

Бранилац је затражио да се Јовановић брани са слободе и указао на неоснованост тврдњи да је јавно угрозио безбедност грађана Космета.

Адвокатица Јована Филиповић најавила је жалбу апелационом суду на одлуку основног суда у року од 24 сата.

Јовановића јепре два дана ухапсила специјална полиција, јер је покушао да укаже на беспотребан полицијски претрес торбе монахиње која је излазила из дворишта комплекса на Газиместану.

Медији у Приштини објавили су снимак да је Јовановић на Газиместану током обележавања Видовдана подизао три прста и певао песме посвећену том празнику.

Јовановић је и ранијих година присуствовао обележавању Видовдана на Газиместану. Изјавио је на суду да је ожењен и да га кући чекају супруга, беба рођена пре 10 дана и болестан отац.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 30. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар