Џејмс Кер-Линдзи: Признала Косово или не – Србија нема гаранције да ће се придружити ЕУ

Кер-Линдзи сматра и да Београд тренутно нема разлога да призна независност тзв. Косова и оцењује да за то неће платити високу цену

Професор на Лондонској школи економије Џејмс Кер-Линдзи (Извор: Снимак екрана/Глас Америке)

Професор Лондонске школе економије и политичких наука и стручњак за западни Балкан, Џејмс Кер-Линдзи, окривио је ЕУ за, како је навео, застој у дијалогу Београда и Приштине и оценио да је Србија у никад јачој позицији.

Кер-Линдзи сматра да је ЕУ учинила врло мало да стимулише стране у дијалогу и да није успела да пошаље поруку о проширењу на западни Балкан, преноси приштинска Економија онлајн.

„Једноставно идемо наоколо без икаквог новог размишљања страна или Европске уније. Не видим да ће овај процес имати било каквог напретка“, рекао је Кер-Линдзи.

Каже и да је Берлин блокирао неке од најиновативнијих идеја.

„На крају је на странама да раде на коначном решењу, а то би требало да подрже, а не да блокирају ЕУ и њени партнери“, поручио је он.

Кер-Линдзи сматра и да Београд тренутно нема разлога да призна независност тзв. Косова и оцењује да за то неће платити високу цену.

„Србија, признала Косово или не, нема гаранције да ће се придружити Европској унији. Косово је страна која је затворила врата за многе међународне механизме. Са слабом улогом ЕУ на Косову и великим руским и кинеским утицајем на Балкану, Србија је у јачој позицији него икада раније“, закључио је Кер-Линдзи.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 9. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. menja se postavka stvari, Britanija pocinje da podrzava nasu stranu, da smanji maligni uticaj Nemacke, sto znaci da cemo pobediti ! Nemacka, mars iz Srbije ! ***** ****** **** **** **** !

Оставите коментар