Борис Џонсон: Историјска посета Кривокапића Лондону

Ово је историјски тренутак за нашу државу, јер по први пут премијер Уједињеног Краљевства има прилику да угости премијера Црне Горе, казао Борис Џонсон

Здравко Кривокапић и Борис Џонсон (Извор: НСПМ)

Дводневну радну посету Уједињеном Краљевству председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић закључио је састанком са британским премијером Борисом Џонсоном, саопштено је вечерас из Владе Црне Горе, уз оцену да је реч о историјском састанку.

Представници две земље нису се циљано састајали на највишем нивоу, осим на маргинама форума.

Премијер Кривокапић је изразио задовољство договорима постигнутим током посете, истакавши да она поред важности за наставак политичког дијалога и снажења укупне сарадње потврђује посвећеност савезништву чланица у оквиру НАТО.

Здравко Кривокапић и Борис Џонсон (Извор: НСПМ)

На том путу, сматра он, постоје бројни изазови на том путу.

„Стабилократије нису вредности које ми као Влада и као друштво делимо, а поготово не за УК, државу која је пре 800 година усвојила Magna Carta Libertatum, као први знак да сваки носилац власти мора да буде одговоран пред својим грађанима“, казао је председник црногорске Владе.

Кривокапић је поручио да је Црна Гора спремна да саслуша предлоге партнера, пријатеља, савезника како би истовремено наставила путем европских и западних вриједности, али и пружили нашим грађанима стабилност, правду и непристрасне институције.

Премијер Џонсон је изразио је задовољство што има прилику да угости премијера Кривокапића.

„Ово је историјски тренутак за нашу државу, јер по први пут премијер Уједињеног Краљевства има прилику да угости премијера Црне Горе“, казао је домаћин.

Британски премијер је саопштио да Уједињено Краљевство подржава реформске процесе у Црној Гори, као и напоре које Влада улаже у борби против организованог криминала и корупције.

Џонсон је истакао и да Црна Гора има снажну подршку за евроатлантске интеграције, наводи се у саопштењу Владе Црне Горе.

Данас, Вијести

Опрема: Стање ствари

(НСПМ, 7. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Овај је доказ да народ појма нема, да партије појма немају коме дају поверење да води државу.
  Прво су требали да се распитају код оних који знају ко је ко и ко за кога ради у такозваној опозицији.
  Сада се чуде шта их је снашло. Тек сада треба да им буде јасно да је ЦГ постала марионета Запада каква није била ни под Милом. Овај човек је срамота ЦГ.

 2. Здравко Kривокапић послао је Митрополиту Јоаникију и Патријарху Порфирију предлог новог Темељног уговора, који је неприхватљив за СПЦ.

  Kривокапић је измијенио текст уговора који је био усаглашен са СПЦ и сада је понудио на потписивање нову верзију која је потпуно неприхватљива за Српску православну цркву која не жели да стави потпис на тај документ.

  Kривокапић није никога из Цркве консултовао за своју верзију Темељног уговора и сада је потпуно јасно да је још једном изиграо повјерење СПЦ.
  Верзија коју нуди Kривокапић СПЦ је гора верзија од документа који је потписан са Ватиканом.

  Подсјетимо да је Kривокапић до сада најављивао потписивање Темељног уговора са СПЦ после Васкрса, касније је говорио да неки ставови уговора нису усклађени са Уставом Црне Горе, а онда је крајем маја отишао за Београд како би у Патријаршији потписао тај документ. Међутим, у Патријаршији је направио скандал и преварио је Патријарха Порфирија и тадашњег владику Јоаникија и одбио је да потпише договорени и усаглашени Темељни уговор са СПЦ.

  Након што је све то урадио, сада је послао своју верзију Темељног уговора, коју Српска православна црква нема намјеру да потпише јер је она дискриминаторска по саму Цркву.
  Треба Гојко Перовић да се огласи о овоме поступку сада поштено. Ако је био одлучио да се петља у судбину народа тако што је предложио Кривокапића. онда би сада требао да каже поштено шта мисли о овим поступцима владе.
  Поштење од Гојка Перовића? 😀 😀 ха ха ха ха ха ха ха

Оставите коментар