Гојбуља код Вучитрна: Нападнут српски дечак

Дечак је са модрицама и подливима превезен у Клиничко болнички центар у Косовској Митровици

Фото: Косово Онлајн

Тринаестогодишњег дечака Николу Перића вечерас је у селу Гојбуља надомак Вучитрна претукла група Албанаца, а дечак је са модрицама и подливима превезен у Клиничко болнички центар у Косовској Митровици, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

„О овом недопустивом инциденту обавестићу све међународне чиниоце, од којих ћу захтевати да се безбедносна ситуација у Гојбуљи, као етнички мешовитој средини, схвати на најозбиљнији могући начин и да се подигне на још виши ниво”, истакао је Петковић.

До напада је дошло док се Никола сам враћао са фудбала кући, када су га хулигани напали, оборили на земљу, претукли га и покидали му крстић који је носио око врата, наводи Петковић у саопштењу.

Дечак је са модрицама и подливима превезен у Клиничко болнички центар у Косовској Митровици, где је у току дијагностика повреда и имаће најбољу могућу негу, рекао је Петковић и додао да је ту поруку пренео и његовом оцу с којим је разговарао о овом инциденту и понудио му сву помоћ и подршку Канцеларије за Косово и Метохију. Дечаков отац је случај пријавио и Косовској полицији.

„Шта још треба да се деси да међународна заједница најозбиљније схвати каквом су ризику, тортури, малтретирању и шиканирању свакодневно изложени Срби на простору Косова и Метохије? Да ли још неко дете треба да буде мета обести Албанаца, да би међународне мисије реаговале, или ће наставити да се праве да се ништа не дешава, што је манир Приштине за коју српске жртве не постоје”, упитао је Петковић.

Он је указао и да је до напада дошло у дану када је на Косову и Метохији боравио и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, који је очување безбедности и мира зацртао као главни приоритет мисије КФОР.

„Ми очекујемо да та мисија своју дужност и испуни”, поручио је Петковић у саопштењу, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 7. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Могао би Патријарх Порфирије Перић да овог дечака одликује Орденом
  Светог Саве првог реда, јер је пострадао због КРСТА којим је сведочио
  Христа и Светога Саву, а Председник Србије Медаљом за храброст
  “Милош Обилић“ !
  Зашто то нису урадили, или бар наговестили тако што?
  Па, да “не распирују националну и верску нетрпељивост“!
  Брука и срамота!
  Грех пред Богом и срамота пред људима!
  А, када дође време, и – за одговорност!

Оставите коментар