Предраг Кон: Озбиљно смо непослушни, погоршање ситуације евидентно

Опуштање је узело замаха. Неки противепидемиолошке мере доживљавају као непријатност, као да је срамота подсећати некога да носи маску, рекао епидемиолог и члан Кризног штаба

Фото: Н. Марјановић

Члан Кризног штаба Владе Србије Предраг Кон изјавио је данас да је погоршање епидемиолошке ситуације „евидентно”, јер су грађани Србије „озбиљно непослушни”.

„Опуштање је узело замаха. Неки (противепидемиолошке) мере доживљавају као непријатност, као да је срамота подсећати некога да носи маску”, рекао је он за РТС и додао да увек треба опоменути да маске морају да се носе.

Према његовим речима, мере које сада важе у Србији су добре, али, како је он нагласио, проблем је што се оне не поштују, преноси Бета.

Када је реч о такозваном „карантин туризму”, Кон је рекао да о томе није било речи на Кризном штабу и да би требало пооштрити контролу мера на аеродрому.

„Добио сам протокол у којем путници који долазе из земаља у којима је интензиван делта сој корона вируса морају да имају негативан ПЦР тест и да потпишу изјаву да прихватају седмодневни карантин, а након тога морају да буду тестирани и да, уколико су позитивни на корону, иду у изолацију”, објаснио је епидемиолог.

Упитан да ли ће на пораст броја заражених утицати одржавање музичког фестивала Егзит, Кон је рекао да тај ризик постоји.

„Притисак за отварање фестивала је био велики, али да има ризика – има. Немогуће је да не буде заражавања када се одржавају велики фестивали”, напоменуо је он.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. „Опуштање је узело замаха. Неки противепидемиолошке мере доживљавају
    као непријатност, као да је срамота подсећати некога да носи маску, рекао
    епидемиолог и члан Кризног штаба“?!

    „…као да је срамота подсећати некога да носи маску,…“

    ЈЕСТЕ – СРАМОТА, ДРСКОСТ, БЕЗОБРАЗЛУК, ПРОСТКЛУК… од стране “СТРУКЕ“,
    јер маске које се користе /обичне – платнене или папирне/ не штите од ВИРУСА.
    То већ и врабци знају, па их зато и не носе!

    17
  2. Др Кону, Предраже, неки су “озбиљно непослушни”, а неки НЕОЗБИЉНО ПОСЛУШНИ.

    Медаља има двије стране: писмо или глава, сан или јава, љепота или страва…

    Наставите низ.

    24
  3. У згради у којој станујем неко од комшија издаје стан на дан и имамо индијце који слободно шетају по згради и крају, без маске. И после сам ја крива јер не носим на 40 степени маску…овај Кон нон-стоп брка лончиће. Било би добро да он нестане из јавности, за почетак…бар да нам се не игра са живцима

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading