Милорад Додик: Kако БиХ као протекторат може да иде ка евроинтеграцијaма

Додик на самиту у Анталији истакао да БиХ не признаје самопроглашено Kосово, те да се тај проблем једино може решити дијалогом Београда и Приштине

Милорад Додик (Фото: А. Васиљевић)

АНТАЛИЈА – Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је на данашњем Самиту процеса сарадње у југоисточној Европи, који се одржава у Турској, да БиХ има статус протектората међународне заједнице и упитао како као таква може да се креће ка европским интеграцијама.

Додик је за РТРС рекао да одговора на то питање није било.

Додик је навео да је на Самиту разговарано о темама везаним за пандемију, односно постпандемијски период у којем се тражи решење на који начин кренути даље и шта учинити у области економије. Додао је да је тема била и дијалог Београда и Приштине, као и иницијатива „мали Шенген”, преноси Танјуг.

Додик је истакао да је на Самиту јасно рекао да БиХ не признаје самопроглашено Kосово, те да се тај проблем једино може решити дијалогом Београда и Приштине.

Позвао сам на потребу да се „мини Шенген” оперативно разради и да се омогући бржи проток људи и роба, рекао је Додик за РТРС.

Додик и чланови Жељко Kомшић и Шефик Џафеорвић бораве у посети Турској где учествују на Самиту процеса сарадње у југоисточној Европи, а потом ће учествовати и на Анталија дипломатском форуму. Биће одржан и састанак са турским председником.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар