Македонски премијер дочекан у Софији са транспарентима „Заеве, добро дошао у своју домовину“

Учесници акције су се окупили испред зграде Владе како би подсетили Заева да се „судбина Северне Македоније више не решава у страним амбасадама“

Зоран Заев (Фото: AP Photo/Boris Grdanoski)

Странка бившег потпредседника владе Бугарске Красимира Каракачанова ВМРО БНД дочекала је македонског премијера Зорана Заева у Софији са транспарентима „Заеве, добро дошао у своју домовину“, традиционалним бугарским хлебом и народном музиком.

Према речима члана извршног комитета ВМРО Александра Сидија, учесници акције су се окупили испред зграде Владе како би подсетили Заева да се „судбина Северне Македоније више не решава у страним амбасадама“.

„Подсетили смо га да се судбина Северне Македоније решава у Софији, овде, зато смо се окупили како бисмо му рекли „добро дошао“. Окупили смо се како бисмо саопштили да нема значаја, да ли је влада техничка или обична. Она ће наставити безусловно да подржава бугарску националну идеју у Македонији“, изјавио је Сиди.

Након неког времена из зграде Владе је изашла македонска делегација и отишла владиним аутомобилима. Нису ни обратили пажњу на активисте.

У Софији је одржан састанак бугарског и македонског премијера, Стефана Јанева и Зорана Заева. Према речима бугарског премијера, задатак обе владе је да обезбеде отворени дијалог експерата заједничке мултидисциплинарне комисије како би се пронашла решења проблема који стоје између две државе.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 17. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар