Драган Шормаз: Кинеска вакцина лоша, морамо набавити више Фајзера 

Наравно да ће се ковид-19 вратити на јесен! До јесени морамо променити обраћање о потреби вакцинације, али морамо набавити више Фајзер вакцина, твитовао народни посланик СНС-а

Фото: Јарослав Пап

„Кинеска је лоша вакцина, морамо набавити више Фајзер вакцина“, написао је народни посланик Драган Шормаз на Твитеру и директно прозвао државни врх и Александра Вучића. Председник се куне у кинеску вакцину, коју је и сам примио, а сад му посланик форсира америчку вакцину.

Шормаз мало па мало извали нешто што неће бити по вољи председнику. Подсетимо се оног бисера из фебруара прошле године пред епидемију када је рекао да свима који се разболе од короне, треба наплатити лечење осим трудницама, пензионерима, малолетницима и социјалним случајевима“. Ту објаву је убрзо обрисао, али грађани све памте.

Овај пут се и сложио са шефом Вучићем, да опасност није прошла и да ће се корона вирус вратити на јесен.

Наравно да ће се ковид-19 вратити на јесен! 1. Није се довољно становништва вакцинисало. 2. 70% вакцинисаних је (многи на наговор лекара) примило кинеску, лошу вакцину. До јесени морамо променити обраћање о потреби вакцинације, али морамо набавити више Фајзер вакцина!!! – твитовао је Шормаз, на шта су други реаговали:

Није Синофарм лоша вакцина, само слабија од осталих. Знам пуно људи који су је примили, радили тест на антитела и имају пристојан број. Није толико наговор лекара колико да је има највише – гласио је одговор твитераша, па је напредњак наставио.

Велики корона стручњак тако је пренео шта друге земље раде када је реч о имунизацији и понудио је своје доказе зашто је кинеска вакцина „лоша“ и није ефикасна.

Лоша је, сами Кинези кажу 74% ефикасност, Бразил и Емирати кажу да је испод 65%, нарочито слабо штити старије од 65 година! Фајзер је 97,5% ефикасан! И најгоре у свему је што не штити дуже од шест месеци, а имунолози у УСА тврде да ће Фајзер и Модерна штити две године – рекао је посланик СНС и препоручио проверу антитела након вакцинисања.

Влада је радила одговорно, набавила оно што има, а тада се није знало како ће се која показати! Ја нисам писао о прошлости, него о томе шта нас чека! Сада се треба потрудити да купимо ефикасније вакцине. Само кажем, за неколико месеци проверите антитела, па нека се поново вакцинишу ако буде требало! Моја мајка је примила кинеску вакцину, није хтела да чека на неку другу – завршио је Шормаз.

Опрема: Стање ствари

(Директно.рс/НСПМ, 17. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Па, ништа! Сад мајку под руку, па по рајф-фајзена!

  2. Eto i Seseljuga je dobio kinesku, ako se nerazboli znaci da je dobra,meda ima mnogo onih koji bi voleli da Seki rikne, pa da talambasaju kako Kineska nevalja, ali bi bili radosni kao nato ***** sormaz.

Оставите коментар