Данас: Андреј Вучић у улози млађег брата

Некад је одлазио само као обичан члан СНС, некад као члан Извршног одбора, а понекад као брат који подржава свог брата

Андреј Вучић током избора за Савете месних заједница у Новом Саду (Фото: Данас)

„Замерају што се мој брат дан пре избора у месном одбору у трећем реду потпуно скромно сликао са другим људима. Човек је крив што је као члан Главног одбора странке“, објаснио је председник Србије Александар Вучић присуство свог брата Андреја Вучића у једном од месних одбора, уочи избора за месне заједнице у Новом Саду.

И није се брат председника случајно и први пут обрео на неком месту пред изборе, у овом случају у Новом Саду.

Било га је свуда уочи неких избора.

Некад је одлазио само као обичан члан СНС, некад као члан Извршног одбора, а понекад као брат који подржава свог брата Александра.

Спекулисало се чак и да је он неформални шеф изборног штаба СНС, а дилему која је заправо Андрејева улога пре пар година покушао је да отклони напредњак Владимир Ђукановић.

Објаснио је да је брат председника само неко ко воли СНС и ко као сваки активан члан учествује у кампањи, обилази чланство и мотивише чланове.

На који начин Андреј мотивише напредњаке пре неколико година за Радио Слободну Европу објаснио је Саша Радуловић, лидер Доста је било. „Андреј Вучић, када улази, рецимо, у село Кљајићево код Сомбора, иде акција поделе пакета, не би ли добили гласове на изборима. То знају сви из тог села, само полиције ни за лека…“, тврдио је Радуловић.

Оцена председника општине Чајетина Милана Стаматовића била је да „Андреј са најутицајније функције – Вучићевог брата – кадрује по целој Србији“.

Лидер Двери Бошко Обрадовић ишао је чак дотле да је тврдио да је председников брат заправо „главни мозак мафијашког система“.

У јавности је он увек био само „брат Александра Вучића“ са којим се чује и по десет пута дневно и ту се свака даља прича завршавала.

За њега се први пут чуло када су га на геј паради пребили жандарми.

Ни тада се није јавно оглашавао, као ни касније када му је „украден идентитет“, и када су уследиле оптужбе да иза „фантомске фирме за прање новца Асомакум“ стоји управо он.

Није се оглашавао јавно ни када је довођен у везу са власником Јовањице.

За одбрану његовог лика и дела увек је био задужен његов две године старији брат Александар.

Андреј је, према писању неких таблоида, довођен у везу са разним навијачким групама, а оно што се засигурно зна је да је кратко време био члан председништва КК Црвена звезда.

Играо је кошарку за ИМТ, Раднички, Младост, а имао је каријеру и на Кипру и у Грчкој.

У званичној биографији стоји да је завршио државни економски факултет оценом девет и да је запослен у Заводу за израду новчаница.

Ожењен је, отац двоје деце, а портал који се бави истраживањем криминала и корупције „Крик“ пише да је власник четворособног стана од 108 квадрата.

Мирјана Р. Миленковић

Опрема: Стање ствари

(Данас, 16. 6. 2021)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар