Ана Брнабић повезала насловну страну Данаса и твит с позивом на убиство Вучића

После прве насловне стране паралелно са овом другом, имамо позив да свака месна заједница набави по један снајпер, рекла председница Владе Србије 

Ана Брнабић са новинама ‘Данас’ (Фото: Снимак екрана ТВ Пинк)

Након што је бивши члан ЈУЛ-а Зоран Чичак који је пружао подршку и Покрету слободних грађана и тадашњем председнику Саши Јанковићу, приведен због твита, премијерка Србије Ана Брнабић је гостујући на Пинку повезала његово писање на Твитеру са две насловне стране листа Данас као позив на убиство председника Александра Вучића и његовог брата Андреја.

Брнабић је у јутарњем програму на телевизији Пинк коментарисала две насловне стране Данаса, са насловима: „Џипови и Андреј Вучић у борби за месне заједнице“ и „Андреј Вучић имао задатак да опомиње и дисциплинује“.

„Ево видите како су инвентивни из дана у дан, дакле на две стране Андреј Вучић. Мада је Андреј овде у трећем реду, овде мислим чак у четвртом реду, човек који се заиста никако не експонира, који је отишао тамо да разговара са нашим месним одбором, што је чини ми се мени најлепши пример тога у ствари како се бавити политиком. Није се сликао са члановима Владе, није се сликао на неким гала вечерама, догађајима, отишао је човек у један месни одбор“, рекла је Брнабић.

Након што је водитељка упозорила на твит Зорана Чичка у којем пише: „Свака месна заједница да задужи један снајпер да би утакмица била фер“, Брнабић је рекла да јој је то занимљиво и да такве насловне стране и журнализам онда „као резултат имају овакве претње“.

„Јел тако? Узрочно-последично. Ништа лакше. И уместо ја да говорим е ово може да угрози онда, не знам, може да настане… Сад смо тачно видели, после прве насловне стране паралелно са овом другом насловном страном, имамо позив да свака месна заједница набави по један снајпер, убије ваљда Александра Вучића и Андреја Вучића тим снајпером. Е онда ће избори бити фер. И сад смо дошли до тога шта су њихови захтеви, какви изборни услови треба да буду. Александар Вучић не може да се бави политиком и не може да се бави изборима. Сад смо отишли и корак даље, сада ни Андреј Вучић не може да се бави политиком и не може да се бави изборима. Е сад њих треба и физички ликвидирати и онда ће избори да буду фер. Ево то су онда фер изборни услови. Ја немам шта друго о томе да кажем“, закључила је Брнабић.

У директном укључењу из Брисела, председник Србије Александар Вучић је поред свих битних државничких тема којима се тамо бави, стигао да се осврне и на писање листа Данас упоредивши га са „најцрњом фашистичком пропагандом“.

Подсећамо, Зоран Чичак приведен је у уторак на информативни разговор у просторијама МУП-а. Чичак, који је веома активан на друштвеном мрежи Твитер, често се оглашава у својим објавама где критикује СНС и председника Вучића.

Последња његова реакција је на текст под насловом „Андреј Вучић имао задатак да опомиње и дисциплинује“, алудирајући на његово присуство на локалним изборима у Новом Саду.

Чичак је реаговао и написао да „свака месна заједница задужи један снајпер да би утакмица била фер“. Убрзо су ово пренели поједини портали блиски власти, који су објавили да то представља позив на убиство брата Александра Вучића.

Убрзо након тога је и приведен.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 16. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар