Гордана Чомић: Лаж да закон о истополним заједницама значи брак, то је људски закон у кома има живота

Да бисмо одобровољили Брисел, треба да се сетимо речи „чојство“, односно, треба да радимо на култури и владавини људских права, рекла министарка за људска и мањинска права

Гордана Чомић (Фото: Танјуг/Тара Радовановић)

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић изјавила је данас да је „лаж“ аргумент оних који се противе закону о истополним заједницама, да он значи „брак и усвајање деце“.

„Треба разговарати о чињеницама са онима који су против тог закона, јер је лаж аргумент да тај закон значи брак и усвајање деце. То је људски закон у коме има живота, а Србија је спремна да каже да сви грађани имају иста права“, рекла је Чомић за телевизију Прва.

Чомић је нагласила да је важно да се поштују људска права, да би Србија приступила Европској унији.

„Да бисмо одобровољили Брисел, треба да се сетимо речи ‘чојство’, односно, треба да радимо на култури и владавини људских права, а у томе и медији треба да учествују и да пруже информације о томе ко шта сме и шта не сме, јер је то суштина владавине права“, рекла је она.

Проблем је што многи медији имају „политичке агенде“, али о томе, како је Чомић оценила, „не сме да говори“.

Упитана да ли ће учествовати у дијалогу власти и опозиције, Чомић је рекла да њој то није дозвољено, јер је она члан Владе.

„Не смем у томе да учествујем. Дијалог власти и опозиције је дијалог европског парламента и Народне скупштине. Члан Владе у то не сме да се меша. Министарство за људска и мањинска права је надлежно за све, сем за политичке странке и синдикална удружења“, рекла је она.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Данас, 25. 4. 2021)

 Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Ово о чему Чомићка говори и заступа је обична глупост и ненормалност, и свака нормална особа би требало да се супростави таквим лупетањем. Србији не треба такво друштво, нити Србији треба ЕУ под таквим условима. Чомићка, окрени се Богу и бићеш излечена.

 2. 1) Ствар је у томе што се у истополним заједницама живот гаси!
  Нечовечно је такво нешто пропагирати у народу који нестаје.
  2) Оно око чега би се сви сложили јесте:
  – да су нам плате 10 пута веће и незапосленост у Србији 10 пута мања, свак би нас одмах звао и у наше друштво трчао;
  – богатима сиромашни требају само да би се још више обогатили.

  Па ако и даље Чомићкама и сличнима није јасно, ЕУ ће се “одобровољити” , па и у друштво нас примити када се педери буду порађали!

  Ја у такво друштво нећу!

Оставите коментар