Возачу Коридора Србије три године и 10 месеци затвора за несрећу на наплатној рампи

На наплатној рампи „Дољевац” 31. јануара 2019. погинула Станика Глигоријевић, а још пет особа теже и лакше повређено у саобраћајној несрећи. Возач Дејан Станојевић осуђен на три године и 10 месеци

У удесу на наплатној рампи погинула Станика Глигоријевић (Фото: Путеви Србије)

НИШ – У основном суду у Нишу данас је првостепеном пресудом на три године и 10 месеци затвора осуђен возача ЈП „Коридори Србије” Дејан Станојевић (37), којег је оптужница теретила за тешко кривично делом против безбедности саобраћаја. Осуђени Станојевић је изазвао саобраћајну несрећу на Наплатној рампи „Дољевац”, на аутопуту Београд-Ниш-југ Србије, 31. јануара 2019. године кад је погинула Станика Глигоријевић из околине Књажевца, а још пет особа је теже и лакше повређено. Истом пресудом судско веће овог нишког суда изрекло је виновнику несреће и меру забране управљања моторним возилом од четири године после издржане затворске казне.

На последњем рочишту овог судског поступка, који је трајао више од годину и по дана, на којем су се чуле завршне речи оптужбе и одбране, нишко Основно јавно тужилаштво у Нишу предложило је да се Дејан Станојевић возач ЈП „Коридори Србије” осуди на пет година затвора. Како је речено несумњиво је доказано да је Станојевић починио тешко дело против безбедности саобраћаја, јер је управљао службеним возилом марке „шкода” неприлагођеном и брзином већом од дозвољене, а што је за последицу имало смрт једне особе и више повређених у судару у сустизању на наплатној рампи.

Фото: Р. Крстинић

У завршној речи пуномоћници породице погинуле Станике Глигоријевић и осталих оштећених, затражили су казну затвора у трајању од осам година, а одбрана Дејана Станојевића инсистирала је на чињеници да је тог јутра била магла на путу, истакавши да је возач ЈП „Коридори Србије” породичан човек и отац двоје деце, као и да до сада није осуђиван.

Осуђени Дејан Станојевић и директор „Коридора Србије” Зоран Бабић, који је у несрећи био тешко повређен, кобног јутра када се догодио судар на Наплатној рампи „Дољевац” на аутопуту код Ниша, службено су ишли на југ Србије. Станојевић није на време приметио испред себе на путу наплатну станицу и два возила у средњем каналу и налетео у пуној брзини на њих.

Тома Тодоровић

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар