Бујановац приступио Заједници албанских општина у региону

Заједница албанских општина у региону основана је 2016. године, а Прешево, Тетово, Приштина, Тирана и Улцињ су већ чланови

Општина Бујановац (Извор: N1)

Одборници Скупштине општине Бујановац усвојили су захтев Заједнице албанских општина у региону да организацији приступи и та општина, чиме је Бујановац и званично постао део заједнице. Директор Туристичке организације Шуајб Незири, који је образлагао предлог, рекао је да ће чланство донети добробит грађанима општине, преноси портал Јужне вести.

Сви одборници албанских партија и један од представника Рома, пишу Бујановачке, гласали су за овај захтев у чијем образложењу пише да ће тиме бити постављени темељи јаке и дугорочне сарадње у региону у којем су трећина становништва Албанци.

Иницијатива за приступање Бујановца заједници потекла је са састанка са председницом заједнице, који је одржан у Тирани где је и центар организације.

„Заједница ће послужити за размену искустава са свим општинама чланицама и остваривање партнерстава за одрживи развој. Радићемо на заједничким пројектима и платформама у области урбанизма, иновација, заштите животне средине, културе, уметности“, рекао је Незири.

За чланство у Заједници, Општина Бујановац ће плаћати годишњу накнаду, а износ ће тек бити утврђен.

Заједница албанских општина у региону основана је 2016. године, а Прешево, Тетово, Приштина, Тирана и Улцињ су већ чланице.

Опрема: Стање ствари

(N1, 21. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Мислим да би АВ требао да реагује. Пошто подржава развој и напредак у свим сферама живота мислим да би могао да покрије чланарину Бујановца за следећу деценију. Тиме би доказао да није јак само на речима него и на делу. Треба помоћи сваку напредну иницијативу, а пошто има и албанске крви одужио би се и свом народу. Наравно као и све до сада платио би народним парама иако по закону нема права на то, али ко у овој земљи још обраћа пажњу на закон.

Оставите коментар