Ентони Годфри: Став који је изнео Томас Шиб о бомбардовању није нов, нити контроверзан

Амбасадор САД  оценио да став немачког амбасадора није ни нов ни контроверзан, и да се око њега слажу многе земље

Ентони Годфри (Фото: А. Васиљевић)

Јасно је да је НАТО кампања 1999. била последње што се могло учинити након, нажалост, неуспеха дипломатије, изјавио је данас ФоНету амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) у Београду Ентони Годфри.

Упитан о реаговањима на недавну изјаву немачког амбасадора Томаса Шиба на ту тему, Годфри је оценио да „овај став није нов, нити је контроверзан“ и подсетио да се „око тога слажу многе земље“.

„У средишту наше пажње је садашњост и требало би да буде будућност, али и о прошлости морамо имати јасну слику“, закључио је Годфри.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Фонет/НСПМ, 9. 4. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Као што је Немачка (стари нацизам) подржала САД (нови нацизам), тако сада Е.Г. подржава Т.Ш. И како такве окарактерисати? Све сам зликовац до зликовца, који ће и сутра то исто да учине. Дакле, опет да побију хиљаде људи, правдајући то спречавањем претпостављеног геноцида. И да се тиме поносе, као што би се и Хитлер поносио да је којим случајем добио рат.

  20
 2. Кад је овде објављен чланак у којем су Шибовим устима пренета еU & НАТО гледишта на алтрузиам коментар сам завршио мал’ не пре него што сам га и започео. Обвила ме црна слутња да ће се овдашња колонијална управа понети у правом смислу те речи и огољено стати у заштиту окупатора.

  Рекох себи „Језик прегризо!“ и после пар речи чвакнух да предам коментар.

  Нисам ипак могао ни да слутим да ће се, уз мало шеретлука али скоро идентичном суштином, стати и у одбрану Весићевог комуналног несташлука.

  Сва тројица обављају дате им задатке али изгледа да нешто ипак није штимало па и четврти, врховник каубојски, Годфри, мораде да се прикључи.

  Ко ће њега да … ма неће ваљда опет … језик прегризо!

  Праштајте сви, и уредништво и читаоци, два угриза – три парчета, читаћете исти овај коментар на још два места али морам на нешто унапред да вас упозорим: за сада.

  Британска дипломатија тренутно је заузета распиривањем културне сурадње по Србији, становитом изложбом о сопственој улози у Југославији у Другом светском рату. А и смртни случај их је стрефио.

  Ако би се и они којим случајем прикључили … па се и ту понови … е сад стварно: ЈЕЗИК ПРЕГР…

 3. Госп. Годфри, нисте морали износити став, знамо ми одлично ко су наши ОКУПАТОРИ. Толико глупи још нисмо.

Оставите коментар