Покрет за одбрану КиМ: Влада Србије да упути Немачкој захтев за опозив амбасадора Шиба

Томас Шиб, амбасадор Немачке, земље која је основала зликовачку „ОВК“, земље која је само у 20. веку три пута разарала Београд, Србију и Југославију, изјављује да је рат против СР Југославије из 1999. био оправдан

Aмбасадор Немачке у Србији Томас Шиб (Фото: Вечерње новости)

Двадесет две године после злочиначке агресије НАТО алијансе, Томас Шиб, амбасадор Немачке, земље која је основала зликовачку „ОВК“, земље која је само у 20. веку три пута разарала Београд, Србију и Југославију, вршећи над српским цивилима геноцидне злочине – па још у данима нашег болног присећања на убијене грађане, уништено споменичко наслеђе и књижно благо у шестоаприлском бомбардовању српске престонице – изјављује да је рат против СР Југославије из 1999. био оправдан!

Штавише, учитавајући учесталу немачку праксу злочина против мира са елементима геноцидности, поричући историјске чињенице о геноциду над Србима 1999, он изјављује да је агресија против СР Југославије спречила геноцид, мислећи на косметске Албанце као жртву.

Због невино убијених, страдалих и протераних, због правде, достојанства и истине, од Владе Србије захтевамо да немачком Министарству спољних послова упути захтев за опозив амбасадора Шиба.

Београд, 8. април 2021.            

Председништво Покрета за одбрану Косова и Метохије:

Проф. др Митра Рељић
Проф. др Слободан Самарџић
Проф. др Богољуб Шијаковић
Проф. др Милош Ковић
Проф. др Часлав Копривица

(Покрет за одбрану КиМ, 8. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

15 replies

 1. ……….од Владе Србије захтевамо да немачком Министарству спољних послова упути захтев за опозив амбасадора Шиба.
  ++++
  Захтевате него шта !
  Само нежно.
  Знају они, из **** куће којима се обраћате са каквим опасним људима имају посла.
  Не заборавити, саопштење и завести у Књигу саопштења, наравно ако већ није цела попуњена.
  За случај, да вас сутра ( не дао Бог ) неко од грађана пита, где сте били и шта сте радили ?

  7
  16
 2. @ Грешан

  За разлику од чланова Председништва, Оснивача и нас обичних чланова Покрета за одбрану Косова и Метохије који се нећемо имати чиме похвалити, Ви, господине ГРЕШАН, моћи ћете да „пред Милоша“ изиђите са похвалом да сте, увек и на сваком месту, саботирали рад, па макар био и саопштењима Покрета за КиМ. А надам се да ће Вам и плата за то бити сразмерна и достојна!!!!

  22
  8
 3. @ Члан(ица) Покрета за одбрану КиМ
  Поштована,
  Јадан је, Покрет кога Ви представљате и браните, када један деда у ооосмој деценији живота може да саботира његов рад !
  И то где и како ? на једином порталу где Ваш покрет може да се огласи, обзиром да огроман број грађана и нема сазнање да постојите, и то само питањима и благоразумном сумњом.
  За коју ми право дају управо активности чланова Вашег председништва, које сам овде на СС а и на њихове личне адресе ПРЕ НЕКОЛИКО ГОДИНА упознао који је једини начин ослобођења логора Србија, за који они нису спремни.
  А да ли су од онда, нешто научили и од тога применили у животу, показало је време.
  И једина плата која мени значи је сазнање да ће моје унуке доживети радост живота у слободној и срећној отаџбини Србији, даће Бог !

  Оптимизам са којим ваш Покрет зрачи подсећа ме, на бака Милену, која се у 95-тој години нада да затрудни и постане мама.
  Љубазан поздрав !

  8
  19
 4. Чим се мало загребе, испод сваког Н… вире Х…ци. Када ће овај народ то већ једном схватити. Уместо тога, овде се још прославља уједињење Немачке! Ех, Срби, Срби…

  11
 5. Енрико Јосиф о Србима и Јеврејима:

 6. @ Грешан 8. априла 2021. • 16:42

  Господине, Ви овде нисте деда у осмој деценији живота, него учесник јавног живота. Као што ни ја нисам лекарка него коментатор на уваженом сајту. Али могу из моје основне професије да извучем један принцип применљив и на ово наше учествовање у јавном животу, мало никакво али је ипак учествовање. То је правило Primum non nocere, прво не нашкодити.
  И Ви кад пишете увек то треба имати у виду, важније да не нашкодите (себи, другима, Покрету, борби за Косово и Метохију него да например будете у праву). Али ви „гуслате“ причу како сте имали решење, како сте упознали чланове, како сте предложили: и они нису прихватили!!!! И сад траје Ваша „борба“ против њих. Разсмислите и допустите да и Ваш план можда није био најбољи у универзуму.
  Дакле, хоћу да истакнем да треба увек да имате у виду да ако Ваше писање доведе да само један од бораца за КиМ, на било ком фронту и било ком строју, то посебно истичем, одустане онда Ви нећете имати „су чим“ пред Милоша. Мислите о томе, а не да сте деда (или баба, хехе)

  16
  4
 7. Realno, nerealan „zahtev“ grupe salonskih intelektualaca. Znaju oni to i sami al ‘ ajd da se potpisu, zlu ne trebalo.

  3
  8
 8. Umesto da se ujedinimo i podrzimo ovu protesnu notu , ma od koga ona dolazola, zbog ove sramne izjave nemackog ambasadora nadju se dezurni pljuvaci kojima obicno sve smeta. Zasto smo takvi ? Zar treba dozvoliti da nas kako kome padne na pamet pljuje, omalovazava, potcenjuje nase zrtve, a mi da cutimo. Kamo srece da je nasa vlast odmah reagovala ii ambasadora Siba opozvala sa duznosti. Sta mislite kako bi reagovali Nemci da je bilo obrnuto? Moja puna podrska pokretu za odbranu Kosova i Metohije.

  8
  2
 9. 1) Не би требало да власт у Србији мора неко други (Покрет за одбрану Космета) да подсећа на оно што јој је у надлежности.

  Ипак сматрам да Председништво треба да се оглашава својим ставом по апсолутно свакој ситуацији, и о украденој крави Србину са Космета! Покрет због тога и постоји. У најмању руку!

  2) Власт која зна шта је то, и која штити интерес свога народа и државе, употреби институцију проглашења амбасадора за persona non grata. НЕ моли Немачку да повуче амбасадора већ га ПРОТЕРУЈЕ. Или барем повлачи свог амбасадора из Берлина на консултације; или (барем) позива амбасадора Немачке у Србији у овдашње министарство на разговор; уз одговарајуће накнадно заједничко саопштење о томе.

  То би био задатак министра спољних послова. Никако не оно када се он недавно огласио због тога што у новој власти тзв. Косова није додељено још једно (иначе, припадајуће) министарско место Србима! Шта ту има да се оглашава министар спољних послова Србије?! Човек задужен за МЕЂУНАРОДНУ сарадњу. Да ли је за Селаковића и ову власт то био међудржавни проблем?! Судећи по симболици – јесте. Међутим, такав коментар морао би да буде задатак нпр. за нижи ранг службеника у Канцеларији за Косово и Метохију.

  3) Од власти у Србији не види се и не чује ништа осим голог ПРЕПРИЧАВАЊА онога што нам непријатељи раде. То је ЈЕДИНИ модел понашања власти у Србији – препричавање/описивање; нема плана, платформе, акције, контрамере, претње, упозорења; представници власти јавности само post festum ОПИСУЈУ шта нам је неко урадио!

  Инфериорност за дубоко жаљење. И за огромну забринутост.

  За власт у Србији СВАКО је ”пријатељска” земља: и она која забрањује увоз брашна, и која признаје део њене територије за независну државу, и она која позива Шпанију (!) да призна Косово, и она која годинама држи у апсу српског православног свештеника у ћелији заједно са двадесет криминалаца, и која не сматра да има границу са Косовом. За такве Србија не уводи контрамере. Уместо тога глуми фактор стабилности (свакако не српске!) у региону, проглашава их за пријатеље, вакцинише, на мосту уручује букет цвећа, планира нове путеве, помаже после земљотреса, увози воће и поврће не само у српској предсезони већ и у пуној сезони, угрожавајући на тај начин српског (ионако бедног) пољопривредника!!…

  4) Покрет је могао да нама и амбасадору мало објасни како и ко је овлашћен да негде УНАПРЕД казни ПРЕТПОСТАВЉЕНИ геноцид (1999). И ко је у тој хуманој забринутости и страху донео закључак да прети геноцид. И има ли још негде таквих примера. И да ли су ЂАЦИ у Крагујевцу били извршиоци геноцида – сто цивила у Србији за једног убијеног Немца, педесет цивила – за једног рањеног агресора и окупатора. Па су стрељали школарце. Јесу ли ликвидирани УНАПРЕД. Или НАКНАДНО, са кобним закашњењем по страдалог Швабу.
  Да нас Покрет подсети (мада су то већ опште познати подаци) о подметачини у Рачку; одсуству одлуке Савета безбедности УН за напад на нашу земљу (јединог надлежног за проглашење опасности по међународни мир и, сходно томе, потреби и дозволи оружане интервенције). Да нас подсети, пошто смо временом изгубили из вида, да ли у НАТО статуту стоји да може да се умеша само у спорове између самих чланица тог савеза. И да ли постоји ПИСАНИ и потписани траг у НАТО документацији о формалној одлуци о почетку агресије белог анђела на Србију 1999. г.

 10. @ Члан(ица) Покрета за одбрану КиМ
  Због неодложних обавеза нисам могао одмах да вам одговорим.
  Прво и основно, данас свако може да пише шта хоће и коме хоће, и удружења риболоваца, и љубитељи разних уметности.
  На срамни гест бедника запосленог у амбасади државе познате по великој љубави за ( мртве ) србе треба увек, свуда и на сваком месту реаговати.
  Моје лично мишљење која вама ништа не значи, много већи ефекат би био да сте поменутој сподоби послали препорученом поштом, запаковано са машницом, кесу са садржајем из најближе сеп****е јаме.
  Када већ нисте спремни да му се захвалите лично.
  Ту поруку да је примио, реакција његова лична, његове државе као и управника логора Србија који га видим брани, много, много далеко би се чула, а онда посредно и за ваш покрет.
  Наравно, да би вас управник логора преко свих својих медија нападао 24 часа неколико дана, али, зар то и није права реклама код оних правдољубивих грађана Србије, и доказ да осим писања саопштења, апела и захтева, имате способност да урадите и неке конкретне ствари.
  Чули би вас и многи грађани у нашем логору и верујем, помислили да од вашег покрета можда и буде нешто и да вам се евентуално придруже.

  Зашто ми је засметало ( у првом коментару ) да је то баш ваш покрет урадио и на тај начин ? из простог разлога, што ако не рачунам оне патриоте са КиМ који су на почетку формирања вашег покрета побегли од вас, још увек имате велики број образованих и честитих чланова који знају да разликују основне ствари.
  Као прво, када се ваш покрет јавно обраћа једној институцији из Немањине број 11, ви њих прихватате као легалан орган. Тим прихватањем ви сте признали за легалан и ткз. „ изборни начин „ на који су они добили власт, захваљујући и оним стотинама хиљада давно умрлих које та банда и даље држи на свом ткз. „ бирачком списку „.
  Када сте их легално признали, продужили сте агонију нашег јадног и Богом благословеног народа, њима омогућили да и ово мало преостале имовине државе Србије покраду и да свим својим активностима сатру све у нашој милој отаџбини.
  Значи, да сте ви и ваш покрет саучесници у уништавању наше отаџбине.

  Када ви помињете ваше правило Primum non nocere, прво не нашкодити, треба прво да пођете од вас и деловања чланова вашег покрета.
  Конкретно, избегавати давање ( лажних ) обећања, знате за ону народну, ко се држи за рогове а човек за реч.

  Пре три године, у сали београдске општине Стари град одржана је Трибина о Косову и Метохији, под називом СПЦ ће се супротставити.
  https://stanjestvari.com/2018/09/03/tribina-o-kosovu-spc-ce-se-suprotstaviti/

  Следи :
  Грађани ће се, уз Српску православну цркву, супротставити одлуци власти и СНС о Косову, оценили су учесници трибине у општини Стари град.
  Онда учесници, а данас исти ти чланови вашег покрета :
  Господин Ковић нам је представио најновије статистичке податке, подсетио нас да ћемо ми ићи до краја, да свако ради свој посао, да знамо да долази наше време и да време ради за нас.
  Док време ради за нас како нам поручује г. Ковић, запослени у ј***** кући-Немањина број 11 већ спремају промену Устава Р. Србије, а ваш покрет ће опет да се лати писања саопштења.

  Господин Самарџић, је најавио да креће акција са Црквом која ће бити и носилац акција.
  Од те акције са СПЦ знате и сами да нема ништа, а није било тако давно када вам је и блаженопочивши патријарх Иринеј дао тај одговор.
  Одговор садашњег патријарха већ знате.

  И сада, када видимо да са СПЦ нема и неће бити никакве акције, будите љубазни па ми кажите са ким мислите да организујете ваше активности ?

  Да ли је ваша циљна група лгбт заједница ?
  Кажите ми, који је разлог да ваш покрет на свом званичном сајту, који вам је једина могућа веза са грађанима ( осим нашег СС ) рекламира два педера ? да поред наших на насловној страни блаженопочивших патријараха Павла и Иринеја, и осталих Срба које је Јагње уписао у Књигу живота, ви, грађанима наше јадне, опљачкане и окупиране државе Србије преносите и причу о два педера ?

  Сада будите љубазни и кажите ми, ко је тај што треба да води рачуна по вашем правилу „ Primum non nocere, прво не нашкодити-Покрету за одбрану КиМ „ ја, који аргументовано указујем на рад вашег покрета или ви који водите покрет а његовим активностима уносите саблазан у верни и Богом благословени србски народ ?

  Беда и мизерија !

  П.С. Жао ми је, што нисте научили баш ништа из одговора
  https://stanjestvari.com/2020/09/09/portal-oslobodjenje-hitna-istraga-protiv-aleksandra-vucica/#comment-163151
  од 11. септембра 2020. • 23:57

  1
  1
 11. @ Грешан

  Поштовани господине, молим Вас да ми опростите! Па ја тек сада видим да сам Вас преценила, Ви једноставно не добацујете довољно! Али хвала на одговору, доста ми се тога разјаснило.
  На почетку отприлике кажете „мишљења су као и …., свако их има“, па и Ви. Преведено, „немојте ме озбиљно схватати“, ја имам 70+ година и мало да убијем време… Ако страда још неко, шта да се чини!?
  Одлично је што сте и обзнанили свој „програм“, не треба тражити протеривање амбасадора него му послати врећу фекалија. Па зар није то ингениозно!? (Чак и кад би то стигло до амбасадора, а не до неког службеника амбасаде или би већ у пошти било бачено, зар не мислите да би немецки амб. могао само да помисли „стварно су стока ови Срби, и требало их је бомбардовати!?“) Није ваљда Ваш план који чланови председништва Покрета нису прихватили исто да се пошаљу, на релевантне адресе, фекалије? Ако јесте, онда сте тотално у праву што сте љути на њих и што их „прогањате“ где год можете…

  И још кажете „како ви у Покрету признајете власт“? А стависте линк тамо где сте се здушно залагали за тужбу против велеиздајника? Па је ли то признавање, власти, судства, избора….

  Као што рекох, опростите што Вас прецених, Ви једноставно нисте у стању да схватите шта Вам говорим и како наносите штету. Сад када сте свој морам речи генијалан план, пустили у сајбер спејс, надам се да и остали неће Ваше речи узимати „без кашике соли“. А Ви бисте заиста могли да размислите и о коментаторској пензији!

  После свега написаног и прочитаног: И шта би са оном тужбом „која ће уздрмати све“? Је ли осуђен велеиздајник? Је ли мрднула тужба од медијског експонирања подносилаца (којима је од тада на ту тему појела маца језичину)? Да ли макар сада схватате да је прича о тужби против велеиздајника била casus belli а не никаква искрена жеља за борбу против издајника, и намера да се Покрет разруши. Али Покрет су подржали свети људи, тада неки од њих и на земљи, и не може их један грешан (или Грешан) растурити, то сте у праву, али може да нанесе штету. И за крај: „су чим“ ћете, пред Милоша, господине Грешан? Са борбом противу Покрета за одбрану Косова и Метохије, i. e. са борбом ЗА ИЗДАЈУ Косова и Метохије!?

  2
  1
 12. @ Члан(ица) Покрета за одбрану КиМ
  Поштована,
  Имате талента да релативизујете ствари, и на тај начин можете доћи и до оних који деле ваше ставове.
  А када је реч о суштинским питањима, правите се наивни.
  Него, шта би са одговором на питања која се вама не допадају ? а која су права слика и прилика односа вашег покрета према 85 % православних у Србији.

  Да их поновим још једном ?

  …………………. Када ви помињете ваше правило Primum non nocere, прво не нашкодити, треба прво да пођете од вас и деловања чланова вашег покрета.
  Конкретно, избегавати давање ( лажних ) обећања, знате за ону народну, ко се држи за рогове а човек за реч.
  Пре три године, у сали београдске општине Стари град одржана је Трибина о Косову и Метохији, под називом СПЦ ће се супротставити.

  https://stanjestvari.com/2018/09/03/tribina-o-kosovu-spc-ce-se-suprotstaviti/

  Следи :
  Грађани ће се, уз Српску православну цркву, супротставити одлуци власти и СНС о Косову, оценили су учесници трибине у општини Стари град.
  Онда учесници, а данас исти ти чланови вашег покрета :
  Господин Ковић нам је представио најновије статистичке податке, подсетио нас да ћемо ми ићи до краја, да свако ради свој посао, да знамо да долази наше време и да време ради за нас.
  Док време ради за нас како нам поручује г. Ковић, запослени у ј***** кући-Немањина број 11 већ спремају промену Устава Р. Србије, а ваш покрет ће опет да се лати писања саопштења.

  Господин Самарџић, је најавио да креће акција са Црквом која ће бити и носилац акција.

  Од те акције са СПЦ знате и сами да нема ништа, а није било тако давно када вам је и блаженопочивши патријарх Иринеј дао тај одговор.
  Одговор садашњег патријарха већ знате.

  И сада, када видимо да са СПЦ нема и неће бити никакве акције, будите љубазни па ми кажите са ким мислите да организујете ваше активности ?

  Да ли је ваша циљна група лгбт заједница ?

  Пре него што се завучете у мишју рупу где вам је и место, кажите свима нама, који је разлог да ваш покрет на свом званичном сајту, који вам је једина могућа веза са грађанима Србије ( осим нашег СС ) рекламира два педера ? да поред наших на насловној страни блаженопочивших патријараха Павла и Иринеја, и осталих Срба које је Јагње уписао у Књигу живота, ви, грађанима наше јадне, опљачкане и окупиране државе Србије преносите и причу о два педера ?

  Сада будите љубазни и кажите ми, ко је тај што треба да води рачуна по вашем правилу „ Primum non nocere, прво не нашкодити-Покрету за одбрану КиМ „ ја, који аргументовано указујем на рад вашег покрета или ви који водите покрет а његовим активностима уносите саблазан у верни и Богом благословени србски народ ?

  Срам вас било !

 13. @ Грешан

  Поштовани господине, није ми драго што видите да губите живце, посебно сада у Часноме посту. Што се тиче ваше „аргументоване“ критике, не рекосте ни ви шта је било са оном тужбом?

  Што се тиче СПЦ Ви нажалост, иако имате „православни“ nick Грешан, очито бркате Цркву (свештенство и верни народ) и саму Патријаршију. Ако је неко „спасао“ до сада да КиМ остане у саставу Србије, то је онда Српска Православна Црква (схваћена не у ужем смислу) , а за њом и верна чада окупљена прво у Апелу за одбрану КиМ, а онда и у Покрету за одбрану КиМ.

  Пошто са Вама нема аргументације – ваше је „вјерују“ оно што пише у Таблоиду, логика и тактика садржана у „шаљи фекалије надлежнима“, а и служите се примитивним увредама, не мислим овде само на мене, него и каквом кућом зовете Владу Србије (чуди ме да Уредништво сајта то допушта!?!!), остаје ми да Вас препустим Вашем брлогу (то је нажалост једини речник који разумете)

  А ово што инсинуирате око педера, те Ваше нове тлапње, опет сте читали Таблоид јелте?, не вреди ни коментарисати….. Већина чланова Председништва Покрета и виђених оснивача је потписала Апел против истополних заједница, а Ви их оптужујете да „форсирају педере“… И кад сам код тих Апела, у праву сте, требало је Чомићки послати онај Ваш „пакет“, а не писати Апел… Да нам је Ваша памет, па да сви починемо, а распето Косово и све остало ће се само сачувати…

  И одговорих Вам ја све. А шта је са тужбама, је ли неко осуђен за велеиздају? Ви сте били заговорник тога, легитимно and легално, све не признавајући Владу, Председника и остале интституције. И што тада нисте били за слање фекалија него за Тужбу?

  Бог с Вама, и да Вам подари смирења, а и да Вас пошаље у коментаторску пензију 🙂

  1
  1
 14. @ Члан(ица) Покрета за одбрану КиМ
  А ово што инсинуирате око педера, те Ваше нове тлапње, опет сте читали Таблоид јелте?, не вреди ни коментарисати…………..

  Да, неко је видим изгубио живце.
  А о како ви рекосте „ тлапњама „ и мојим инсинуација око педера којима се поноси ваш Покрет за писање саопштења, апела и захтева ( ПЗПСАИЗ ) нека пресуде читаоци овог нашег Богом благословеног сајта.

  https://pokretzaodbranukosovaimetohije.rs/гренелова-љубавна-прича-гост-београд/

  За вас, и вама сличне, који и не знате шта је срамота, а нисте достојни ни сажаљења.

  2
  1
 15. @ Грешан

  Чуди ме да се декларишете као православан а не љубите истину и не одговарате на постављена питања а мени натурате на нос управо то!? Да нисте само Грешник но и Отпадник (од вере) или далеко било и Лицемер!?!?

  Да одговорим око „педера“, а видим да приљежно водите рачуна о Покрету, линк је на текст из сеп 2020, помислићу јадна да сте и Плаћеник (да пратите()!?!?

  Имамо две солуције, прва да је Покрет расадник педера и промоција о педерима. Верујем да ово прво помисли свака пчелица или свака одрасла (али слабоумна) особа. Друга солуција је да је ово на Покрет пренето јер је Гренел (био?) везан за КиМ, па ни његова секс. оријентација, тотално нестандардна, није небитна… Посебно имајући у виду да и ми имамо „премијерку“ исте оријентације, са којом је Гренел развио најбоље могуће односе. Вашим речником речено „педери се организују, договарају, може због тога и Косово да оде“… Дакле, можда би нека неслабоумна особа помислила да је ово све пренето у контексту борбе за КиМ а не као промоција хомосексуалности. Али нису сви тако паметни као Ви, драги господине!!!!

  Но, остаје питање за Вас: ШТА ЈЕ БИЛО СА ТУЖБАМА! Ако не одговорите нећу Вас више сматрати мушкарцем, зваћу Вас ГРЕШНА 🙂

  И на самом крају да Вам кажем да је много боље бити Покрет за писање саопштења, апела и захтева него Покрет за слање фекалија поштом….. И ово последње би више приличило мени као женском бићу, да се на тако нешто одлучим, у немоћи и немању физичке снаге, а да се Ви, деда, понашате као права баба, е то нисам очекивала

  1
  2

Оставите коментар