Покрет Ослобођење: Хитна истрага против Александра Вучића

Позив Израелу да призна окупирану територију Србије на КиМ директно је угрожавање уставног уређења Србије, стоји у саопштењу Покрета „Ослобођење“ Млађана Ђорђевића 

Млађан Ђорђевић (Фото: Иван Динић/Нова С)

Покрет „Ослобођење“ Млађана Ђорђевића позива Тужилаштво да хитно покрене истрагу против председника Републике Србије Александра Вучића, због кривичних дела против уставног уређења и безбедности Републике Србије, а која се тичу угрожавања независности земље, признавања капитулације или окупације, угрожавања територијалне целине, напада на уставно уређење и позивања на насилну промену уставног уређења, повреде територијалног суверенитета, удруживања ради противуставне делатности и припремања дела против уставног уређења и безбедности Србије.

Како се наводи у саопштењу новооснованог покрета, због могућег утицаја или притиска на сведоке, а због тежине кривичног дела, „неопходно је против Александра Вучића, спровести меру изолације или кућног притвора”, став је „Ослобођења“. У саопштењу стоји:

„Члан 305, рецимо, прописује казну затвора од три до 15 година за оног ко, на противуставан начин, покуша да доведе Србију у положај потчињености или зависности према некој другој држави, као што се, пре три дана, догодило на хоклици Овалног кабинета. Грађанин који призна окупацију Србије или појединог њеног дела (у овом случају, Косова и Метохије) казниће се затвором од најмање 10 година, прописује члан 306. Ко у намери угрожавања уставног уређења или безбедности Србије позива на насилну промену уставног уређења казниће се затвором од шест месеци до пет година, а онај ко то чини уз помоћ из иностранства (у овом случају, из Вашингтона), „казниће се затвором од једне до осам година“ , пише у члану 309 КЗ – подсећају из Покрета „Ослобођење“, тврдећи да је потпис Александра Вучића на позив Израелу да призна окупирану територију Србије на Косову и Метохији, директно угрожавање уставног уређења Србије и то, што је још парадоксалније, из самог државног врха чија је дужност, управо супротно, да брани уставноправни суверенитет и територијални интегритет Србије”

Ђорђевић, како се наводи, сматра да је најављено пресељење амбасаде Србије из Тел Авива у Јерусалим дубоко антивилизацијски, али и антисрпски чин државног самовлашћа и квислиншког односа Александра Вучића према белосветским моћницима који су своје окупационе трупе силом инсталирали на КиМ.

„То је и акт против безбедности грађана Србије, прст у око не само Хезболаху, него и бедан мазохистички позив свим оним, нама пријатељским, исламским земљама које нису признале Косово (међу њима су и Иран, Индонезија, Сирија, Алжир итд) да то учине! Истовремено, Александар Вучић се, клечећи на кукурузу у ћошку Овалног кабинета, обавезао да, за почетак, економски зарати са највећим пријатељима и заштитницима српског државног интереса на КиМ, Русијом и Кином, пошто је Русију, пре само две месеца, већ окривио да је организовала опозиционе демонстрације у Србије, са циљем извршења државног удара!”, подсетио је Ђорђевић, оптужујући Вучића да је, јуче фалсификовао истину о телефонском разговору са Сергејем Лавровом, „заборављајући“ да грађанима Србије пренесе да му је руски министар иностраних послова поручио да је једино решење за КиМ –поштовање Резолуције 1244.

Опрема: Стање ствари

(Нова С, 8. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

13 replies

 1. Хвала велика @стањествари што је пренето ово да се види ко је суштински стајао из подривања Покрета за одбрану Косова и Метохије и ко је имао сомнабулне идеје о томе да треба Вучићевом судству тужити самог АV-a.

  Не знам само да ли ме је више одушевио овај Млаџин став „неопходно је против Александра Вучића, спровести меру изолације или кућног притвора” (сигурно ће га притворити бухахаха) или чињеница да га је пренео амерички портал Нова.рс/Нова С, коме је до Косова и Метохије стално највише на свету, не?

  Да оголимо ствари од краја, Покрет за одбрану КиМ не сме да постоји јер није чедо УДБ-е, а домаћи и/или страни центри моћи морају да држе на узди и позицију и опозицију и опорбу и невладине организације и удружења ловокрадица и ….. Жао ми је што се само неки овде присутни коментатори, за које сам мислила да су патриоте тако лако упецаше на та подметања и као корисни идиЈоти укључише у кампању против Покрета за одбрану Косова и Метохије

  8
  13
 2. @“сомнабулне идеје о томе да треба Вучићевом судству тужити самог АV-a. “
  -Krajnje povrsno, nista niste razumeli pod milim Bogom.
  Trebalo je tako NACETI i razoriti sudstvo, da se imalo volje za to.
  Ceo pritisak u jednu tracku.
  Samo aj jedan cilj.
  Pa deo po deo, parce po parce sistema unistavati na komade.
  Citav sistem je pod kontrolom, gde god se krene naleti se na zid, ne samo sudstvo.
  Cuti i crkva.
  Ali od necega se mora krenuti.

  Bez toga, ostaje samo ulica i ostale metode,
  Sve ostalo je (samo)zavaravanje, gubljenje vremena, i pricanje bajki.

  7
  3
 3. @ Mister X

  Важно је да смо пошовани господине сад макар схватили ко стоји иза кривичних пријава, тужби и разбијања Покрета за одбрану Косова и Метохије. Онај ко је тајкунским парама, вероватно и уз помоћ свог кумашина Ђиласа формирао Покрет Ослобођење.

  И ја лично немам ништа против да борбу за КИМ водите са саветником Тадића за националну безбедност (ајој! бухахаххаха), али ако се ујутро пробудите „мокри“ сетите се оне пословице „Ко са УДБом леже по….. се буди“

  4
  9
 4. @ Mister X – Члан(ица) је Ковићев кадар у „Покрету“, иначе режимски бот. Не вреди на њу трошити време: Глувом шапутати и слепом намигивати, дало би већи резултат. Чуј само „амерички портал Нова.рс“, „тајкунским парама“. Чији је то вокабулар?

  10
  2
 5. @Саватије,
  Da, po svemu cist rezimiski bot.
  Kao da ih stancuju na pokretnoj traci, svi isti kao jedan, isti vokabular, isto sve.
  Ako je to zaista Kovicev kadar, onda je samo pitanje zna li on ko mu je sve u pokretu.

  5
  2
 6. @ Саватије, Mister X

  Какве везе има и да сам режимски бот или сам Вучић (Вучићева жена, бирајте која)!?!?!? Пошто немате ниједан одговор на оно што сам писала, као што сам и пре 15-ак дана превидела да иза разбијања Покрета за одбрану КиМ стоји М. Ђорђевић, ви се бавите „вокабуларом“ и професором Ковићем. Не, не може бити тема професор Ковић и Покрет за Ким ако је тема Покрет Ослобођење и М. Ђорђевић. Нисте ли вас двојица, вашом логиком, ботови, можда плаћени чак, Млађе Ђоршевића. Кажу да је „богат као Крез“, ваљда и вас двојицу сиротана може да на’рани.

  А иначе ће Млађа да чува Косово као што га је чувао као казнена експедиција која је отерала владику Артемија са Косова и Метохије.

  Борба за веру пише:

  на митинг Срба са Косова стигао је, уз митрополита Амфилохија и владику Атанасија, као и неизбежног Џомића, и Млађа Ђорђевић, чувени оснивач НВО „Наша Србија“ и близак сарадник Драгана Ђиласа, који је, у своје време, био Тадићев саветник за Цркву и један од главних реализатора програма уклањања владике Артемија са Косова и Метохије.

  Он је, у зиму 2010, омогућио Атанасију да огромном брзином стигне у Грачаницу, пре надлежног архијереја, запечати све просторије и баци свог сабрата Артемија у кућни притвор (http://borbazaveru.info/content/view/1994/1/;http://borbazaveru.info/content/view/2155/1/), као и да чини све што је чинио док није прогнао владику и његове калуђере (сада се самозвани Таса препире са патријархом Иринејем, владиком бачким Иринејем и оцем Савом Јањићем, а био је у удруженом косметорушилачком подухвату с њима 2010, када је их Млађа, са својим ментором, Тадићем, све сабрао да би рушили закониту власт у Епархији рашко – призренској). Ђорђевићева блискост са митрополитом Амфилохијем објашњава и објављивање неприхваћеног Меморандума СПЦ у новинама „Недељник“ којима доминира исти тај Ђорђевић, као и извесне симпатије које „Наше новине“ (држи их Ђилас) имају кад су новопатриотски ставови дотичних архијереја у питању. Дакле, шта се десило? Уместо да су пустили народ са Космета да јасно и јавно свима каже шта треба рећи, они су опет правили неки свој шоу и наметнули сасвим узгредну тему медијима који су то једва дочекали. А с њима је, што није без значаја, био и Млађа Ђорђевић.

  5
  10
 7. @“Какве везе има и да сам режимски бот или сам Вучић …“

  -da, stvarno, kakve veze ima?

  5
  2
 8. @Члан(ица) Покрета за одбрану Косова и Метохије
  Хвала велика @стањествари што је пренето ово да се види ко је суштински стајао из подривања Покрета за одбрану Косова и Метохије и ко је имао сомнабулне идеје о томе да треба Вучићевом судству тужити самог АV-a.
  ++++
  Прочитао текст ( два пута ) и нисам успео да видим какве везе има са Вашим Покретом !

  8
  2
 9. @ Грешан, Мистер ИКС, Саватије (и остала екипа са дна каце)

  Ја сам мислила да је ово сајт за паметне људе, а не for dummies.
  Хајде да скицирам онда:
  – Кад је основан Покрет за КиМ, истог дана на сајту Политикон (који формално држи Иван Ивановић СНП Наши, а неформално има утицај Млађан Ђорђевић) креће кампања против Покрета за одбрану КиМ.
  – Кампања се наставља преко портала Директно, који је директно под Млађином диригентском палицом
  – Покрет буше споља и изнутра већ познати (не)чланови
  – Предаје се кривична пријава (Дејан Мировић, Мило Ломпар, Коста Чавошки, Славиша Ристић, Драгана Трифковић, Марко Јакшић)
  – Млађан Ђорђевић прети Вучићу Тужилаштвом (иста прича као кривична пријава)
  – У интервјуу на YouTube Млађан Ђорђевић у похвалном смислу помиње следеће људе: Дејан Мировић, Коста Чавошки, Славиша Ристић, Драгана Трифковић, Мило Ломпар

  Веза до интервјуа https://youtu.be/1s0PORrFSaw

  Пост скриптум: ја да вам цртам више не могу. Ако неко може да разуме, може; ако је неко плаћен бот од Млађе, њему свака част јер је успео да уновчи знање

  1
  9
 10. @“Грешан, Мистер ИКС, Саватије (и остала екипа са дна каце)“
  -Prostakluk i primitivizam uobicajen za SNS sendvicare.

 11. @Mister X

  Господине, Ви баш ударили по аргументима. 🙂

  Пошто немате ниједан аргуменат нити противстав, нити доказ, нити размишљање, Ви кренули да кукулелечете. Чудно да нисте отишли и код чика Млађе и рекли „Чика Млаџо, она тета ми рекла да сам dummy“

 12. @“Ви баш ударили по аргументима. “
  -to obicno radim sa ozbiljnim i pristojim ljudima.
  Na provokacije i bezobrazluk odgovaram kako i dolikuje.
  Teram tamo gde i treba. 🙂

 13. @Чланица Покрета за одбрану Косова и Метохије
  Предлажете да оголимо ствари од краја,
  ++++
  Па да оголимо ………..
  Сачекао сам, да прође данашњи велики празник да бих Вам одговорио.

  На моју констатацију да сам прочитао текст ( два пута ) и нисам успео да видим какве везе има са Вашим Покретом, јављате се Ви и дајете нам ( одличну ) могућност да видимо ко, како и на који начин представља и брани ставове Вашег Покрета.
  И одмах да Вам кажем, на одличном сте путу.
  Да већини ( мени не ) која је тек понешто начула да је формиран тамо неки покрет, исти огадите за сва времена. И да када се у неком друштву покрене разговор о Вашем покрету, људи трче у тоалет. Знате зашто, бар Вама то не треба да објашљавам.
  Могуће, да Вам је и то један од задатака ?
  Покушавате да нам улепшате дан : „ Ја сам мислила да је ово сајт за паметне људе, а не for dummies „.
  И јесте, али, деси се да неко и залута. На пример Ви, када говорите о себи: ……….“ Као што сам и пре 15-ак дана превидела да иза разбијања Покрета за одбрану КиМ стоји М. Ђорђевић „.
  Превидели !!!! и још се хвалите тим ???? куку и леле, што би рекао Шојић.
  Али, то Вас не спречава да користите фекалије на Вама омиљен начин.
  Умете ли ( вежбајте ) да склопите бар једну ( просто проширену ) реченицу без (ајој! бухахаххаха). Неко, ко није тако добронамеран питао би Вас: А сад озбиљно, на чему сте ?

  Дај обавестите нас шта је Ваш Покрет урадио до данас од оснивања ?
  Направио Вам неко сајт и Ви са колегама унели 450-500 прилога са разних адреса, а доста и шиптарских.
  Има Вас и Вама сличне као дежурне, који читају шта и пише ли уопште неко о Вашем Покрету, који сте задужени за мазање г***** сваког оног ко користи свој мозак.
  У Вашем жаргону то су „ Корисни идиЈоти укључени у кампању против Покрета за одбрану Косова и Метохије „
  Деси се, да се Ваше колеге занесу па почну да се баве не само оснивачима Вашег Покрета, већ и самим чланом Председништва Вашег Покрета, на један веома, веома ружан начин.
  Наравно, не смета Вам када се члан Председништва Вашег Покрета јавно дружи и јавно сарађује са тим озлоглашеним М. Ђорђевићем и његовим такође озлоглашеним кумом које не испуштате из уста.
  И да нема и овог сајта СС, чији власник је и један од оснивача Вашег Покрета ко би, где и када уоште чуо да постоји Ваш Покрет ?
  Чиме се бави ? и шта сте урадили ?
  Осим, што сте прошетали до патријарха. Јел Вас нешто питао ?
  Знате ли бар шта Вам је рекао ? Или сте ишли само да се сликате ?
  Можда Вам је само то и био циљ !

  Када се већ хвалите сазнањима о другим политичарима, нећу да Вас питам како и којим техникама долазите до информација ? За М. Ђорђевића и њему сличне верујем да је то познато. И један добронамеран савет, Ваша лична искуства са Удбом сачувајте за себе.
  И пажљиво их негујте.

  Тужно је, што је Вама у глави само та индивидуа ? а онда ту Вашу перцепцију ширите где год Вам се укаже прилика. Проширите мало видике и списак интересовања
  Ваш лек за М. Ђорђевића ? узмите нешто за смирење, шетајте што више на свежем ваздуху, заборавите на друштвене мреже,
  А ако не желите да оздравите ? ништа, одлука је на Вама.
  Само немојте нама овде на СС, да продајете ону ствар ( у пару ) за бубреге.

  Искрено, жао ми Вас је.
  А за стручну помоћ, не губите време.
  Љубазан поздрав !

Оставите коментар