Александар Вучић: Није ми пало на памет да због столице напустим разговор с Трампом

Председник Србије оценио да се Доналд Трамп понашао одговорно и пристојно на састанку, те и да је разговор био одличан

Доналд Трамп и Александар Вучић (Фото: Танјуг/Инстаграм налог Будућност Србије)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се прошлог петка у разговору са америчким председником Доналдом Трампом „понашао одговорно и пристојно“ и да је разговор био „одличан“.

То бих поновио увек, јер моја је обавеза да радим све што могу за моју земљу, за Србију. А трудио сам се да све што смо ми предлагали буде у интересу не само Србије, већ и свих других у региону, рекао је Вучић у интервјуу за сарајевски „Дневни аваз“.

Александар Вучић и Доналд Трамп у Овалном кабинету (Извор: Друштвене мреже)

Он је рекао да му „није пало на памет да због столице“ на којој је седео у Овалној канцеларији у Белој кући, што су многи коментарисали, напусти састанак с Трампом.

„Замислите председника било које од наших малих земаља из региона да добије прилику да уђе у Овалну собу, да разговара билатерално, сам с председником САД и да, када му ставе столицу, он каже: ‘Извините, не интересује ме ова столица, сад ћу лепо да је шутнем, па ћу да изађем напоље и баш ме брига за САД, јер је мени много важно за моју сујету каква ће столица да буде!’“, казао је Вучић.

Портал Дневног аваза објавио је део интервјуу с председником Србије, најавивши да ће цео текст разговора бити у сутрашњем штампаном издању.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 8. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар