Александар Вучић: Томас Шиб није рекао истину, али он је добар човек који само преноси немачку политику

Председник државе Александар Вучић изјавио да не треба да правимо непријатеље од оних који то нису

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је на нама да кажемо немачком амбасадору Томасу Шибу да није истина да је НАТО бомбардовао Југославију како би спречио геноцид на Косову, али је и нагласио да морамо веома блиско да сарађујемо са Немачком.

„Немачка је наш највећи инвеститор и са њом имамо највећу трговинску размену. То није, како би неко рекао, питање пара већ будућности и промена у Србији”, изјавио је Вучић, након састанка са делегацијом јапанске групације Нидек корпорејшн, јавља Бета.

Он је навео да је „свих 19 земаља које су учествовале у нападу на Југославију имало исто мишљење и амбасадор није рекао ништа посебно ново”.

„Познајем га као човека који је много помогао Србији у приливу инвестиција, човек је који воли Србију. Уверен сам да је то начин на који је морао да одговори, да подржава оно за шта се залаже Немачка политика”, истакао је Вучић, наводећи да му не пада ми на памет да га вређа јер то није заслужио.

Вучић је навео да је ово на неки начин добро за нас како би видели шта заиста мисле многе од најразвијених западних земља о оном што се дешавало.

„Не треба да правимо непријатеље од оних који нам нису непријатељи”, нагласио је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

7 replies

 1. Од овог нашег смо већ свашта чули и видели, то не треба ни коментарисати. А и ових добрих, који долазе у Србију да би нам помогли, такође смо се нагледали. Зар нису с истим племенитим намерама долазили и сви Хитлери и њихове камариле. Све су то били добри људи, и све што су радили било је за наше добро. А ми никако да преумимо.

  36
 2. ”Александар Вучић: Томас Шиб није рекао истину, он је добар човек који
  само преноси немачку политику”
  И Химлер је био добар човек који је само ”преносио немачку политику”.

  38
 3. Добар је човек који не говори истину. То каже нечовек. Добар човек који не говори истину и нечовек су пријатељи. Пријатељ нечовека је мој непријатељ – каже Човек. Јер је нечовек непријатељ човека – наставља Човек. Човеци, немојте да кварите наше пријатељство говорећи истину о добром човеку који не говори истину – наставља нечовек. Лажите, човеци! Да и ви будете добри нечовеци. И добри пријатељи свих Нељуди… Сто Човека за једног нечовека – био је то симпатичан почетак једног дивног пријатељства. Велика инвестиција Великог инквизитора, пардон, инвеститора… Клеттова књижара као Народна библиотека, не, не на Косанчића венцу, Землин је право место… Баш је онако, НЕЧОВЕЧНО, шибовско – вучићевски…

  32
 4. Као оно , добар је човек штета што ради за убице, то му је мала мана
  без које би био идеалан. Жао ми човека….

  32
 5. Очекивала сам да наша држава покаже мало достојанства и на највишем нивоу реагује на срамне изјаве немачког амбасадора. Али, ово тумачење нашег председника “добром човеку” који само спроводи политику непријатељске Немачке, а до сада смо слушали опсервације о пријатељској канцеларки Мерел, вређа здрав разум.

  39
 6. Ако јавно кажеш да је Вучић педер и издајник, ти рушиш Србију. Ако кажеш да је добар човек онај који оправдава бомбардовање, ти си спасилац Србије. Ако њега лично и његову сулуду владавину не дираш, можеш да балегаш по Србији колико год хоћеш и при том ћеш бити уважени дипломата.


 7. Кад је овде објављен чланак у којем су Шибовим устима пренета еU & НАТО гледишта на алтрузиам коментар сам завршио мал’ не пре него што сам га и започео. Обвила ме црна слутња да ће се овдашња колонијална управа понети у правом смислу те речи и огољено стати у заштиту окупатора.

  Рекох себи „Језик прегризо!“ и после пар речи чвакнух да предам коментар.

  Нисам ипак могао ни да слутим да ће се, уз мало шеретлука али скоро идентичном суштином, стати и у одбрану Весићевог комуналног несташлука.

  Сва тројица обављају дате им задатке али изгледа да нешто ипак није штимало па и четврти, врховник каубојски, Годфри, мораде да се прикључи.

  Ко ће њега да … ма неће ваљда опет … језик прегризо!

  Праштајте сви, и уредништво и читаоци, два угриза – три парчета, читаћете исти овај коментар на још два места али морам на нешто унапред да вас упозорим: за сада.

  Британска дипломатија тренутно је заузета распиривањем културне сурадње по Србији, становитом изложбом о сопственој улози у Југославији у Другом светском рату. А и смртни случај их је стрефио.

  Ако би се и они којим случајем прикључили … па се и ту понови … е сад стварно: ЈЕЗИК ПРЕГР…

Оставите коментар