САД: Џорџија укида сва ограничења због вируса корона

Претходно су савезне државе Флорида, Монтана, Ајова, Мисисипи и Тексас ублажиле ограничења

Фото: Мајкл Конрој/АП фото

Гувернер Брајан Кемп изјавио је да је „Џорџија отворена за посао“ од четвртка, поводом укидања ограничења уведених прошле године због ширења корона вируса. Новим, ублаженим мерама, допуштено је људима да седе ближе у ресторанима и окупљају се у већим групама, а у Џорџији није била на снази обавеза ношења маски на отвореном.

Републикански гувернер променио је правила у Џорџији упркос инсистирањима америчких Центара за контролу и превенцију болести и председника Џоа Бајдена да би државе требало да се и даље придржавају ограничења.

Кемп је навео да је ублажио мере због жеље да се живот врати у „нормалу“, наглашавајући да наглашава да је економско здравље једнако важно као и борба против болести која је убила више од 19.000 становника Џорџије.

„Многи власници малих предузећа још увек су жртве утицаја ког ковид-19 има на нашу економију. Знамо да вредни грађани Џорџије не могу издржати још једну годину која би била као прошла“, навео је Кемп, преноси АП.

Претходно су савезне државе Флорида, Монтана, Ајова, Мисисипи и Тексас ублажиле ограничења и укинуле обавезу ношења заштитних маски. Поред тога, тзв. ковид пасоши су забрањени у Тексасу и на Флориди. Бела кућа је најавила да неће уводити савезне ковид пасоше због отпора Републиканаца.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 8. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар