Крагујевац: Ниједан студент није дошао на вакцинацију у Студентску поликлинику

У Дому здравља претпостављају да је у проблем у избору вакцине Астра Зенека, која је тренутно једина доступна за прву дозу имунизације у Крагујевцу

Извор: НСПМ

У Студентску поликлинику у Крагујевцу, у којој је омогућена вакцинација без заказивања, до сада није дошао ниједан студент како би примио цепиво произвођача Астра Зенека.

Како је агенцији Бета речено у тој здравственој установи, студенти су о вакцинацији која је јуче почела, информисани у студентским домовима и на Универзитету, преко студентских представника.

У Дому здравља претпостављају да је у проблем у избору вакцине Астра Зенека, која је тренутно једина доступна за прву дозу имунизације у Крагујевцу.

Портпаролка Дома здравља Данијела Петровић рекла је да је ту вакцину до сада примило 2.000 грађана Крагујевца и додала да није било нежељених ефеката.

Данас је у том граду настављена ревакцинација цепивом Синофарм, Спутњик В и Фајзер, а у Дому здравља наводе да ће првом дозом Фајзерове вакцине сутра бити вакцинисано 240 грађана.

У Дому здравља очекују нове испоруке вакцина за око 200 мештана околних села, запослене неколико великих компанија у Крагујевцу и грађане који су се пријавили преко ромских удружења.

Опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 23. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

 1. Могу у Дому здравља да претпостављају шта желе.
  Ја претпостављам, да чекају из БГ најбољег студента правног факултета и његов лични пример.
  А верујем, и да имају спремну екипу која ће бити присутна на лицу места да не може да прими плацебо.
  П.С. Већ су добили одговор од њега.
  Долази, и доноси вакцину из своје личне колекције.
  Уз услов да обезбеде највећу халу у Крагујевцу, где могу да стану сви дописници дневних, недељних и фабричких листова, камере Балкана, Европе а и шире, уз директан пренос широм наше планете земље.

  22

Оставите коментар