Нови Зеланд: Због једног случаја короне закључавају цео град Окланд

Због новооткривеног случаја становници Окланда мораће да остану у својим кућама, а изузетак су одлазак на посао или куповина основних потрепштина

Премијерка Џастинда Ардерн поздравља суграђанку на улици (Фото: ЕПА/ЕФЕ – Д.Р.)

У Окланду, највећем граду на Новом Зеланду, од сутра ће бити уведена седмодневна блокада јер је откривен нови локални случај корона вируса непознатог порекла, изјавила је новозеландска премијерка Џастинда Ардерн.

Џасинда Ардерн је рекла да је у Окланду данас потврђен нови случај заразе коронавирусом, који забрињава зато што је реч о особи која је заражена недељу дана, а није била изолована.

Здравствени званичници, који нису могли одмах да потврде како се та особа заразила, рекли су да је у току секвенцирање генома нове инфекције.

Због новооткривеног случаја, од сутра ујутро становници Окланда мораће да остану у својим кућама, а изузетак су одлазак на посао или куповина основних потрепштина. Школе и продавнице које нису неопходне биће затворене, а уласци у град и изласци из њега ограничени.

Премијерка је на конференцији за новинаре рекла да ће остатак Новог Зеланда бити стављен под рестрикције другог степена које, између осталог, укључују ограничење јавног окупљања, пише Гардијан а преноси РТС.

Ново затварање уводи се мање од две недеље после тродневног закључавања у граду од скоро два милиона становника, када је било утврђено да је трочлана породица заражена британским сојем корона вируса, који се сматра преносивијим.

На Новом Зеланду, земљи са скоро пет милиона становника, од почетка епидемије забележена су 2.372 случаја корона вируса, а од последица ковида-19 преминуло је 26 особа.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 2. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading