Перу: Покренута истрага због пресуде у којој су Рокфелери, Гејтс и Сорос названи творцима короне

Локални суд образложио одуговлачење једног кривичног поступка пандемијом, наводећи да је за њу одговорна „криминална елита која доминира светом“

Бил Гејтс (Извор: lpderecho.pe)

Иако је Светска здравствена организација потврдила да је вирус корона животињског порекла, теорије завере о ковиду-19 као вештачкој творевини још круже. У Перуу је у току истрага јер је суд образложио одуговлачење једног кривичног поступка пандемијом наводећи да је за њу одговорна „криминална елита која доминира светом“.

Врховни суд перуанског региона Ика истражује пресуду локалног суда којом је обухваћена тврдња да су креатори вируса корона мађарско-амерички филантроп Џорџ Сорос, породица Рокфелер и суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс.

„Наложили смо прелиминарну истрагу пред главним судијама кривичног жалбеног већа Чинча и Писка како бисмо прибавили доказе који ће помоћи у утврђивању присуства или одсуства наводних прекршаја“, наведено је на Фејсбук налогу Врховног суда у Ики.

Истрага је покренута због пресуде суда у Чинчи од 21. децембра 2020. године којом се потврђује одлука о оправдању захтева за продужење притвора против оптуженог. Судије у процесу били су Тито Гвидо Гаљегос, Луис Алберто Легија Лоајаса и Тони Џангарај Сегура.

Део текста закључка објавио је адвокат за кривичну одбрану Мигел Перез Аројо на свом Фејсбуку.

Према једној од идеја закључка, ковид-19 је изум „светских криминалних елита“ (нови светски поредак) који чине милијардери као што су Бил Гејтс, Џорџ Сорос, породица Рокфелер и други.

„Кривични процес био је парализован због пандемије ковида-19 коју су створиле криминалне елите које доминирају светом. Она је парализовала активности у готово свим земљама… На тај начин ниједна светска влада, физичка и правна лица или одбрана оптужених не могу да тврде да ова пандемија има својство ‘предвидљивости’, са изузетком стваралаца новог светског поретка, као што су Бил Гејтс, Сорос, Рокфелер и други, који су њоме управљали и настављају да управљају у условима крајње тајности у свом окружењу и глобалним корпорацијама, чији је циљ пројекат 2030“, истиче се у закључку суда, преносе локални медији.

При том, образложење ове изјаве суда дато је у оквиру процеса за један случај силовања за које је оптужен локални нападач којем је продужен истражни притвор уз већ поменуто образложење.

Click to access resolucion-ica-covid19.pdf

Одбрана оптуженог за силовање већ је поднела захтев за укидање ове наредбе. Према речима адвоката Ренсе Ријеге, уместо суштинских аргумената у закључку се користе спекулативне тврдње.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 13. 1. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар