Свет у карантину, у Вухану хиљаде људи на улицама славило

Снимци из Вухана, кинеског града одакле је кренула пандемија корона вируса обишли свет, пошто су становници тог града преплавили улице да дочекају 2021. годину

Фото: Снимак екрана/CBS News

Након тешке године у којој је од ковида-19 умрло најмање 1,7 милиона људи, нови таласи заразе присилили су власти великог броја земаља да поново уведу карантин, због чега ће многи људи Нову годину дочекати гледајући ТВ у својим домовима. Сасвим другачија ситуација је у Вухану, граду одакле је пандемија и кренула у смртоносни поход на свет. Хиљаде становника овог града данас је на улицама дочекало 2021. годину.

Пре годину дана у овом вишемилионском граду је почела пандемија која је тешко погодила цели свет. Кинеске власти су изузетно рестриктивним мерама у Вухану и остатку државе успеле да пандемију ставе под контролу.

Шта су нам Рокфелери поручили пре короне: Lock step сценарио (2010)

Стање се у међувремену знатно нормализовало и у овој држави се региструје врло мали број заражених корона вирусом – бар тако показују званични подаци власти. Фотографије и видео снимци из Вухана су обишли свет, пошто су становници тог града преплавили улице да дочекају 2021. годину, али су неки људи и даље носили маске, из предострожности, иако у том граду није забележен пренос ковида још од 10. маја.

Становници Вухана који су одлучили да се придруже јавном дочеку Нове године изјавили су да су опрезни, али да нису забринути због присуства великог броја људи на улицама.

Осим Кине, још неколико азијских земаља је у 17.00 по средњеевропском времену ушло у 2021. годину, између осталих, Филипини, Хонгконг, Сингапур…

За разлику од Вухана, у већини градова света нема јавног дочека Нове године.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс/Србин.инфо, 1. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. kako se kod njih zavrsilo za 5 meseci i to bez vakcine a kod nas ne?

    10
  2. @cvrcak
    Уз помоћ акупунктуре, чишчења ауре, астротерапије, партијског препуцавања, лова на ботове, неповерења у државу и општег неповерења.

Оставите коментар