Дритан Абазовић изразио жаљење због звездице поред назива Косова

Oстајем при ставу који смо потписали у заједничком споразуму – да нема промена око признања Косова. Надам се да се у будућности неће понављати овакве грешке, рекао потпредседник Владе Црне Горе

Дритан Абазовић (Фото: Nezavisne novine)

Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић изразио је данас жаљење због техничке грешке након што је Косово у документу министарства здравља означено звездицом, што раде земље које га нису признале.

Косово је у документу новог министарства здравља означено звездицом, али је након што је то објављено у медијима исправљено и званично објашњено да се ради о техничкој грешци. Црна Гора је међу првим држава признала Косово као независну државу.

„Жао ми је што се то десило, али остајем при ставу који смо потписали у заједничком споразуму – да нема промена око признања Косова. И министарство вањских послова Косова је добило ово објашњење. Надам се да се у будућности неће понављати овакве грешке“, рекао је Абазовић на 10. To Be Secure Forumu (2BS) у Подгорици.

Абазовић је додао да не жели да брани било кога у влади.

„Али, ушли смо у ову јавну администрацију са већином људи која нас доживљава као непријатеље.

Нисам сигуран да неко од администрације није желео да окриви владу за тако нешто, али задатак министара је да то контролишу. Кад се ради о Косову, мислим да сви треба да буду релаксирани јер ово питање неће поново бити отворено“, рекао је Абазовић, поновивши да му је жао што се то догодило.

Опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије, 11. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар