Вјоса Османи: Није тренутак за наставак дијалога

Косовске институције треба да одвоје мало времена, седну, консултују се међусобно, створе много јединственији став о дијалогу, рекла вршилац дужности председника тзв. Косова

Вјоса Османи (Фото: ЕПА)

Вршилац дужности председнице привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да „није тренутак за наставак дијалога“ са Београдом док политички представници у Приштини не формирају јединственији став о том процесу, након оптужница и притварања Хашима Тачија, два бивша председника Скупштине и шефа посланичког клуба најбројније парламентарне странке.

Вјоса Османи је рекла да мисли да због тренутних дешавања сада није тренутак да се дијалог настави одмах.

„Косовске институције треба да одвоје мало времена, седну, консултују се међусобно, створе много јединственији став о дијалогу, јер је неопходно да свако ко преговара у име Косова, за судбину Косова, има много јединственији став политичког спектра него само коалиција коју представља“, истакла је Османи у интервјуу за Дојче веле.

Додаје да ће да да свој максималан допринос, како би заједно са свима разговарала о томе који треба да буду ставови Приштине.

„Али сада не верујем да је прави тренутак да Косово настави као да се ништа није догодило. Није да нема институција. Институције су ту, али зато што ситуација није иста као пре неколико дана. Ово мора да се узме у обзир. Треба поново извршити процену досадашњег процеса, о чему се преговарало, како је преговарано, шта је постигнуто, ма колико мало је постигнуто, али да заједно направимо следеће кораке, а не да има случајева када се о нечему преговара у Бриселу, а ми као друге институције то сазнајемо или преко Брисела или тамошњих званичника или путем медија“, подвукла је Османијева.

Андрија Игић

Опрема: Стање ствари

(РТС, 10. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар