„Фокс њуз“ прекинуо излагање портпарола Беле куће када је споменула изборну крађу

„Вашингтон пост“ наводи да је одлуку о прекиду преноса из Беле куће донео водитељ телевизије „Фокс њуз“

Кејли Макинани (Фото: Алекс Брендон)

Водитељ телевизије „Фокс њуз“ прекинуо је портпаролку Беле куће Кејли Макинани усред емитовања њеног обраћања у којем је говорила како Доналд Трамп не прихвата пораз на председничким изборима и поновила тезе о преварама бирача.

Обраћајући се медијима у понедељак увече Мекенени је рекла како републиканци желе „да се преброји сваки легални глас и да се одбаци сваки илегални”. У том тренутку је „Фокс њуз“ прекинуо емитовање њеног говора. Макинани је на конференцији за медије рекла:

„Постоји само једна странка у Америци која покушава да држи посматраче избора изван просторија у којима се броје гласови. Та странка је Демократска странка. Таква позиција се не заузима кад желите поштене изборе. Не противите се истрази о гласању ако желите поштене изборе. Не противите се нашим напорима да избори буду транспарентни ако желите поштене изборе. Такве позиције заузимате кад желите превару и кад поздрављате илегално гласање.“

Водитељ Нејл Кавуто укључен је у програм из студија у том тренутку и онда је рекао:

„Чекај, чекај, чекај, мислим да овде морамо бити врло јасни. Она оптужује другу страну за превару и илегално гласање. Ако нема више детаља који то поткрепљују, не можемо да наставимо да приказујемо њено обраћање. Желим да будем сигуран да имају нешто што иде у прилог тим тврдњама, али то су експлозивне оптужбе да друга страна очито намешта и вара. Ако донесе доказ за то, наравно, вратићемо пренос. До сада је рекла само да друга страна ‘одобрава превару и илегално гласање’. Не тако брзо“.

„Вашингтон пост“ наводи да је одлуку о прекиду преноса из Беле куће донео водитељ.

Подсетимо, неколико телевизија недавно је прекинуло емитовање директног преноса обраћања америчког председника Доналда Трампа након што је он изјавио да је у току превара на председничким изборима у тој земљи.

Поједини медији прогласили су победу кандидата демократа Џоа Бајдена на председничким изборима у САД иако бројање гласачких листића није завршено, а изборни штаб Доналда Трампа покренуо је тужбе због, како је наведено, изборне крађе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Заблуда је да је Фокс њуз конзервативан.

Оставите коментар