Париз: Две муслиманке избодене код Ајфеловог торња

Париско тужилаштво описало је две осумњичене, које су у притвору под оптужбама за покушај убиства, као „белкиње европског изгледа”

Париз (Фото: Викимедија)

Француска полиција ухапсила је две жене осумњичене да су напале две муслиманке испод Ајфеловог торња и да су том приликом узвикивале „прљави Арапи” и друге увреде на расистичкој основи.

Према писању британског Дејли мејла, до сукоба је дошло у недељу увече након расправе око паса које су шетале осумњичене, а услед тензија насталих у Француској након бруталног убиства професора историје коме је одсечена глава, јер је на часу приказивао карикатуре пророка Мухамеда.

Једна од нападнутих муслиманки, алжирског порекла, рекла је да је избодена ножем по руци, глави и ребрима, када је упозорила две жене да ставе пса на поводац.

Париз: Нападач одсекао главу жртви уз повике „Алаху Акбар!“

Због тога је нападнута, а убодена је шест пута, пробијено јој је плућно крило, док је друга завршила на операцији због повреда руку.

Париско тужилаштво описало је две осумњичене, које су у притвору под оптужбама за покушај убиства, као „белкиње европског изгледа”, преноси Танјуг.

Једна од нападнутих жена имала је покривено лице, иако је још увек нејасно је ли то било из верских разлога или због пандемије ковида-19.

Нападнутим муслиманкама у помоћ су прискочила два радника локалних трговина, који су задржали једну од нападачица до доласка полиције, а друга жена ухапшена је касније.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар