Париз: Нападач одсекао главу жртви уз повике „Алаху Акбар!“

Жртва је наставник који је током часа показивао карикатуре пророка Мухамеда. То је очигледно мотивисало нападача, познатог полицији од раније

Фото: AP Photo/Thibault Camus

Француска полиција устрелила је вечерас мушкарца који је ножем напао другу особу у близини школе у Паризу и одрубио му главу, саопштила је полиција.

Напад се догодио у  насељу Конфлан Сент-Онорин, предграђу северозападно од Париза. Полицијске снаге су и даље на лицу места.

Према наводима медија, жртва је наставник који је током часа показивао карикатуре пророка Мухамеда. То је очигледно мотивисало нападача, познатог полицији од раније.

Наводи се да се, када је полиција отворила ватру, чуло минимум 10 пуцњева.

Француски антитерористички тужилац изјавио је да истражује напад.

Други полицијски извор рекао је да су сведоци чули нападача како виче „Алаху Акбар“, или „Бог је велик“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 16. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Раније сам у више наврата, на разним порталима, писао о некаквој ‘завери ћутања’ исламских верника и свештенства. Нисам никада после бројних злочина широм света, од стране сличних екстремиста, прочитао неко извињење, кајање, ограду, осуду злочина, за јавност од муслимана. Свештеника нити верника. Да се ради о исправним верницима и религји тога би сигурно било. Тако да након свега човек мора да сумња у њихове добре намере! Не треба заборавити да је у хришћанству једна од Божијих заповести: Не убиј! Страшан је ово случај и вероватно уобичајено изостаће јавна осуда тамошње исламске заједнице? Човек се с правом мора запитати с киме је принуђен да живи у истој држави и докле ће то зло да власти толеришу?

    12
    2

Оставите коментар