Савет за националну безбедност САД: Аплаудирамо Вучићевој храбрости

Савет за националну безбедност САД на свом Твитер налогу издвојио једну реченицу из изјаве Александра Вулина, уз коментар „исправно речено“

Александар Вучић/Марија Захарова (Фото: Н1)

Амерички Савет за националну безбедност (НСЦ) објавио је у понедељак увече да „аплаудира храбрости“ председника Србије Александра Вучића, после поруке портпаролке руског Министарства спољних послова Марије Захарове у којој је његову фотографију из Беле куће упоредила са сценом из филма „Ниске страсти“ и полицијским испитивањем.

НСЦ је на свом Твитер налогу издвојио једну реченицу из изјаве министра одбране Србије Александра Вулина коју је пренела агенција Бета, и уз коментар „исправно речено“ додао да „аплаудира храбрости“ председника Вучића, уз хаштагове „Србија“ и „Русија“.

„Величина човека не мери се ни величином столице на којој седи ни величином силе у чије име говори, већ величином храбрости да на свакој столици брани свој народ и пријатеље свог народа“, гласи цитат Вулинове изјаве који је НСЦ пренео на српском језику.

Захарова је у суботу увече на Фејсбуку објавила фотографију Вучића у Овалном кабинету Беле куће, док седи на столици испред великог радног стола за којим је председник САД Доналд Трамп, а испод тога и слику из познате сцене филма „Ниске страсти“ у којој глумица Шерон Стоун седи прекрштених ногу на испитивању у полицији. Касније се извинила.

Вучић је рекао да Захарова том поруком „највише говори о себи“, уз коментар да „примитивизам и простаклук који је показала“ говоре о њој, али и „о онима који су је ту поставили“.

Он је данас изјавио да Београд и Москва нису ни у каквом сукобу и да је коментар Захарове на Фејсбуку био „само један непристојан пост“.

Фотографија Вучића у Овалном кабинету коју је Захарова упоредила са сценом из филма „Ниске страсти“ настала је током преговора Србије и Косова о нормализацији економских односа уз посредство САД. Вучић и премијер Косова Авдулах Хоти у петак су у присуству председника САД Доналда Трампа у Белој кући потписали свако свој примерак документа названог Економска нормализација. Документи се разликују само у последњој од 16 тачака.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 8. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар