Радинко Крулановић: Диктатор који је крао године

Mислио си да све можеш, мислио си да ти звијезде цвјетају, да је твој его изнад народа, изнад Цркве и Бога

Мило Ђукановић, изборна ноћ 30. 8. 2020. (Фото: Стево Васиљевић/Ројтерс)

Остаћеш упамћен као лопов, а сањао си снове да ћеш бити цар, отац нације. Нијеси једини који је мислио да ти нема краја. Твој крај није физичко окончање, твој крај је губитак лика, безбожје, твој крај је жалост за човјеком који је могао бити човјек. И мислио си да све можеш, мислио си да ти звијезде цвјетају, да је твој его изнад народа, изнад Цркве и Бога.

О изгубљени човјече, о изгубљена надо, о сулуди владару таме и мрака. Кад се сви освијестимо видјећемо да си ти служио врагу. Себи нијеси, јер се ти не питаш са собом, иако су ти у рукама главе свих нас. Мислио си да све можеш, али наше главе нијесу цвјетови које ћеш ти брати, наше главе су у слобода која цвјета упркос мачу који се надвио над нама.

Мислио си да можеш да зауставиш вријеме, јер си у времену, и мислиш да је твој вијек вијек Црне Горе, да је она са тобом вјечна. Вјечна је она зато што је била и прије тебе, а не због тога што си је ти желио везати за себе, губитниче који ћеш се брзо увјерити у ту чињеницу.

Можда то неће бити 30. али тај дан је толико близу да то знају и гора и трава, осим тебе, а и ти знаш, него се храбриш оним чега немаш. Немаш ти образа да се видиш и сви они који се куну у тебе, не виде да ћеш ти свакога издати кад за то дође вријеме. Издао си себе па што не би и друге.

Храбриш се системом који си упрегао у своју ђавољу намјеру да све покориш. Али твоји снови су снови „сувишног човјека“, који је умислио да може бити Бог.

Грдно си се заиграо, слуго свачија и велико ништа.

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Радинка Крулановића)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар