Белоруска опозиција спремна да прихвати Русију као посредника

Ако нам буде потребно инострано посредовање у преговорима, дефинитивно ћемо на Русију гледати као на једног од учесника, рекла Светлана Тихановскаја

Светлана Тихановскаја (Фото: ЕПА-ЕФЕ)

Белоруска опозиција је спремна да Русију прихвати као посредника ако напори за решавање политичке кризе у земљи без међународне помоћи не успеју, изјавила је за Јуроњуз бивша белоруска председничка кандидаткиња Светлана Тихановскаја.

„Ако нам буде потребно инострано посредовање у преговорима, дефинитивно ћемо на Русију гледати као на једног од учесника у процесу. Русија је земља са којом имамо пријатељске и блиске односе”, рекла је она, преноси ТАСС.

Председнички избори у Белорусији одржани су 9. августа. Према подацима Централне изборне комисије, актуелни председник Александар Лукашенко освојио је 80,10 одсто гласова, док је Светлана Тихановскаја, која се сматра његовом главном ривалком, добила 10,12 одсто гласова, јавља Танјуг.

Након што су резултати излазних анкета објављени касно 9. августа, у центру Минска и других градова букнули су масовни протести, на којима је у почетку долазило до сукоба демонстраната и полиције.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 29. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар