Поводом притварања студента: Вук Оровић је Србин из Црне Горе а не било чији плаћеник

Вук Оровић је академска и људска будућност како Црне Горе, тако и Србије. Његово име стављати у контекст прљавих игара бескрупулозних политичких фигура је јадно, биједно и понизно

Вук Оровић (Извор: Фејсбук)

Поштованој јавности,
Обраћамо се поводом догађаја који се збио након протеста у Београду, 10. јула, када је приведен наш пријатељ Вук Оровић, редовни студент Правног факултета на београдском универзитету. На путу ка Славији, око 23:30, полиција је привела Вука и његовог другара који су се нормално кретали улицама града, без да је прије тогa починио икакво прекршајно/кривично дјело и без конкретног образложења због чега га приводе. Након тога му одређују полицијско задржавање а убрзо и притвор до 30 дана. Тако се момак који никада раније није био оптуживан нашао иза решетака Централног затвора у Београду. Његови родитељи нису успјели да се чују са њим нити могу да дођу из Црне Горе да му се нађу (из јавности добро познатих разлога), а његовим пријатељима није дозвољено да га виде и увјере се да је добро, нити да му однесу основне животне намирнице, управо из разлога што то може да учини само породица.

С обзиром да је његов случај искоришћен за најпрљавију политичку кампању ради препуцавања блиских режима у Подгорици и Београду, морамо се оградити и демантовати било какве наводе да је Вук било чији плаћеник. Он је држављанин Црне Горе, али прије свега Србин из Црне Горе, који је добар дио живота и прије студирања провео у Србији, гдје су му родитељи провели највећи период живота; момак који је чисте биографије, узоран и одличан студент права. Он је академска и људска будућност како Црне Горе, тако и Србије (гдје год одлучио даље наставити свој животни вијек). Његово име стављати у контекст прљавих игара бескрупулозних политичких фигура је јадно, биједно и понизно. Чињеница је да се Вук нашао у кафкијанском свијету, теретећи га за нешто што није учинио је додатно отежавајућа и згражавајућа околност по његову породицу, али свеукупно свима треба да буде снага и воља да се боримо против неправде и правног насиља, увјерени у исправност и оправданост те борбе.

Извор: Снимак екрана/ТВ Пинк

Даље ћете о новим информацијама бити благовремено обавијештени.

Дано у Београду/Подгорици, Главном граду Србије/Црне Горе 12. јул 2020.
Бранислав Алексић
Александар С. Вукмировић

(ФБ страница Покрета за одбрану Косова и Метохије)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Изгледа да ни овд(ј)е ништа грешком нема.

    Сваком своје. Па и брату Вуку.

    И курјаку.

    Има овдје Бог коме да помогне,

    С Божијом нам помоћу

Оставите коментар