Путин о застави ЛГБТ на Амбасади САД: Показали су понешто о томе ко тамо ради

На здању Амбасаде САД у Москви прошле седмице подигнута застава у знак подршке ЛГБТ заједници. Неколико дана касније застава ЛГБТ се појавила и на британског

Застава ЛГБТ заједнице на Амбасади САД у Москви (Фото: Sputnik/Дмитрий Воскресенский)

Председник Русије Владимир Путин изјавио је, поводом истицања заставе ЛГБТ на Амбасади САД у Москви, да је тиме показано понешто о томе ко тамо ради.

На састанку с радном групом за припрему измена у Уставу Русије председник Комисије Савета Федерације за информациону политику Алексеј Пушков је споменуо заставу ЛГБТ на Амбасади САД у Москви.

„Они су показали понешто о томе ко тамо ради, али то није страшно. Ми смо већ много пута говорили о томе и наш став о томе је јасан“, рекао је Путин.

На здању Амбасаде САД у Москви прошле седмице је подигнута застава у бојама дуге, у знак подршке ЛГБТ заједници. Пар дана касније застава ЛГБТ се појавила и на Амбасади Велике Британије у Москви.

Руски председник је истакао да у Русији никада није било и да неће ни бити никаквих ограничења права религиозних и националних, као ни сексуалних мањина.

„У Русији није било, нема и неће бити ничега што је повезано с ограничењем права по расној основи, по сексуалној оријентацији, по националности, по некаквим религиозним основама. Никада у Русији тога није било и никада неће бити“, рекао је председник Русије на састанку с радном групом за припрему измена у Уставу Русије.

Руски председник је нагласио да сваки човек треба да одрасте и да самостално одређује своју судбину, те да никоме ништа не треба наметати.

Путин је подсетио да је у Русији усвојен Закон о забрани пропаганде хомосексуализма међу малолетницима.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар