Ивица Дачић: Ако нема промена граница – о чему ће се онда разговарати

Ако кажу нема промене границе, онда нема ни промене границе Србије. Пошто ми то не прихватамо, а ово друго не прихвата Приштина, онда да видимо шта је компромис, рекао Дачић

Ивица Дачић (Извор: Снимак екрана/ТВ Пинк)

Лидер Социјалистичке партије Србије и шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је за „Ново јутро“ телевизије Пинк да то што је Мирослав Лајчак специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине има и позитивне и негативне стране.

Дачић је нагласио да је за Србију на наредном периоду од виталног, кључног значаја дијалог са Приштином, као и да је позитивно што Лајчак добро познаје ситуацију и што долази из земље (Словачка) која није признала независност Косова, каже Дачић.

Позитивно је то што добро познаје ситуацију и што долази из земље (Словачка) која није признала независност Косова, каже Дачић.

– Са друге стране то је и хендикеп за нас зато што мора да се доказује да није баш наклоњен превише тој опцији. Он сада даје изјаве да решење дијалога мора да буде у складу са европским вредностима и да нема размене територија. Мораћу да га зовем и пријатељски да му кажем да то није његова компетенција. Није на њима да одређују шта ће бити резултат дијалога – навео је Дачић.

Министар је упитао шта значи то да нема промене граница, о чему ће се онда разговарати, које ће решење да предложе?

– Ако кажу нема промене границе, онда нема ни промене границе Србије. Пошто ми то не прихватамо, а ово друго не прихвата Приштина, онда да видимо шта је компромис – рекао је Дачић.

Он је нагласио да је нереално очекивати да ће Србија прихватити независност Косова, због „шарених лажа“ и обећања да ће у наредним деценијама постати члан ЕУ.

– Они могу да причају шта хоће, али одлуку о томе да ли смо сагласни или не доноси Србија. Зато је важно да Србија буде политички стабилна и да избори протекну у демократској атмосфери – рекао је Дачић.

Дачић је говорећи о Социјалистичкој партији Србије и предстојећим изборима, рекао да је у политичка кампања била у другом плану због борбе против короне.

– Избори су близу, политичке активности се завршавају 18. јуна, такође се већа пажња посвећује медијима, интернету, док су раније то били скупови – рекао је Дачић.

Како каже, они имају традицију, као и да су основне одреднице његове странке јасне и познате.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Новости онлајн, 4. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

 1. Ивица Дачић: Ако нема промена граница – о чему ће се онда разговарати
  ++++
  Сазнаћеш на време.
  **** *** **** *** *** ****** **** **** ****
  И не само ти.

  http://www.srbijadanas.net/dacic-sta-mi-to-imamo-na-kosovu-pa-cemo-da-izgubimo-video/

Оставите коментар