ПОСЛУШАЛИ ВУЧИЋА И ИРИНЕЈА: У црквама само случајни пролазници и они који чекају аутобус

За С*ање ствари ексклузивно из пуних цркава диљем Србије сведоче случајни пролазници и они који су чекали аутобус

Извор: Мондо

Србија, Велика Субота 2020. (С*ање ствари) – Васколика Србадија послушала је свог председника Александра Вучића и свог патријарха Иринеја и за Велики четвртак и Велики петак остала у својим кућним домовима, тј. у „домаћим црквама“. Чињеница да су у препуним црквама и портама били само они који су туда случајно пролазили и они који су чекали аутобус, најбољи је доказ колико Срби поштују свог Председника и још више свог Патријарха.

У порти једног храма смо затекли и црквеног историчара З. Ч. који нам је рекао да је на богослужења дошао да обележи један необичан догађај. „Први пут у историји имамо симфонију Цркве, Државе и Струке“, изјавио је проф. Ч. који – за разлику од свих осталих – у цркви није чекао аутобус него воз, и то онај задњи, за Чачак.

Са Овчара и Каблара проговорио је В. Д. рекавши нам да се у манастиру налази да би прославио најбоље међу нама. „Бољег Патријарха имали нисмо, а поред оваквог Председника ни Цар нам не треба“, поентирао је др Д., који је био и вероучитељ док га милостиве црквено-државне власти, слава Богу на Висинама, нису избациле.

Извор: Фејсбук

Поред Ваведења на Велики Четвртак смо пресрели С. К. који је туда случајно пролазио чекајући аутобус за Панчево. „Срб је Христов, радује се хапшењу“, кратко и тајанствено је поручио граду, свету и Председнику! На питање да ли је уредно понео пластичну кашичицу од куће, С. К. је рекао да је то случајно заборавио и да ће морати да се „послужи прибором за ручавање који има парох који причешћује“.

Испод смедеревских Јасена забележили смо и сведочење, од раније познатог, А. Л. који је (по свему судећи) у цркву дошао не само случајно него и грешком: „Дошао сам на Велики Петак у храм јер су ми рекли да је то Председников Васкрс!“ На питање хоће ли ићи и на Васкршњу Литургију, загонетно нам је рекао: „УМЕСТО ОДГОВОРА УЛАЖЕМ КВИСКА!!!“

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , , , , , ,

Оставите коментар