Александар Сарачевић: Лековити озон

Чињеница је да постоје клинике које се баве лечењем озоном и да су болести респираторних путева оне које су укључене у ове третмане

Кућни генератор озона (Фото: Викимедија)

Размишљао сам да ли да напишем овај чланак који се тиче погоршаног здравственог стања данас у свету услед новог вирусног обољења, будући да нисам лекар и да за ово што бих написао немам необориве доказе, али сматрам да то, ипак, не може бити на штету, а, ако се покаже као исправно може донети корист, и зато, ипак, ево неколико пасуса.

Ради се, наиме, о лековитим својствима озона (О3) који је алотропска модификација кисеоника, нестабилне структуре, па је због тога веома реактиван. Иако се на Википедији може наћи да је озон који се налази у вишим слојевима атмосфере (озонски омотач) користан, док је онај који се налази у приземним слојевима штетан, научници су још у 19. веку уочили његова лековита својства, па су га користили како за дезинфекцију операционих сала, тако и за лечење разних болести, између осталих и оних вирусних, јер је једно од његових својстава да убија вирусе. Зато су га користили и за лечење туберкулозе.

Нећу, међутим, дужити о томе, већ ћу онога кога ова тема интересује упутити на интернет где се може наћи доста података о озону и начину лечења њиме. И ја сам своја знања о озону стекао путем интернета, а уз то сам имао прилике да искусим његова корисна својства користећи озонизатор ваздуха који се може купити у продавницама. Чињеница је и да постоје клинике које се баве лечењем озоном и да су болести респираторних путева оне које су укључене у ове третмане. Из свог личног искуства морам да упозорим на то да се озонизатор мора опрезно користити да не би дошло до иритације плућа или вртоглавице и несвестице услед превелике количине кисеоника у организму.

На крају бих додао да је моје мишљење да би озонизатор ваздуха био веома користан онима који спадају у групе људи које су угрожене новим вирусом, а, такође и да би лекари требало да размисле о озонотерапији као помоћном виду лечења, ако већ нису.Categories: Да се ја питам

Tags: , ,

1 reply

  1. Види Србине,постоји много супстанци које издвајају атомски(насценти)кисеоник који спада у јако оксадацоно средство.У медицини се широко користи водоник пероксид(H2O2=H2O i 1/2 O) али се користи за спољашње повреде…хипохлорити за дезнфкцију јер се опет издваја атомски кисеоник…познато је да постоји“дијагноза“:“настрадао од Wikipedije“.Ми сељаци верујемо лекарима…Толико о томе.

Оставите коментар