Сиријска државна ТВ: Крај битке за Алеп

Сиријска државна телевизија „Ихбарија” јавила је да је успостављена потпуна контрола у свим насељима око града Алепа први пут од 2012. године

Прослава у граду Алеп по окончању борби (Фото: Geopolitics.News)

Сиријска армија напредовала је у последњој енклави на северозападу земље коју држе побуњеници, учвршћујући тако власт над кључном провинцијом Алеп, јавља АП.

Сиријска државна телевизија „Ихбарија” јавила је да је успостављена потпуна контрола у свим насељима око града Алепа први пут од 2012. године и да су се терористи повукли са тих територија, преноси Танјуг.

Медији су емитовали и снимке из Алепа, на којима локално становништво са заставама Сирије и сликама председника Башара ал Асада прославља тај радостан догађај.

Алеп је ослобођен од побуњеника 2016. године, али битка за тај град трајала је више од четири године.

Напредовање сиријских снага такође је први пут после неколико година обезбедило подручје од редовних артиљеријских напада исламиста, што је још један знак све веће контроле сиријског председника Башара ал Асада над тим подручјем, преноси АП.

Сиријске војне снаге су први пут од 2012. године успоставиле контролу над целокупним међународним ауто-путем који спаја Дамаск са Алепом.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 2. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар