Бошко Вукићевић: Цензура програма из Србије због „мржње према припадницима црногорске националности“

Дивљачко гажење медијских слобода у Црној Гори представља симптоме болести једног трулог режима на издисају

Фото: Фејсбук

Савјет Агенције за електронске медије (САЕМ) је донио одлуку да цензурише одређене програмске садржаје из Србије, за сада три емисије. Рецимо, вечерас сам гледао Гојка Раичевића који је говорио о актуелностима и литијама, док у сред програма није прекинуто емитовање. Овакав потез наведеног Савјета, тј. монтенегринског диктаторског режима огрезлог у криминалу и корупцији који тај Савјет контролише, објашњен је тиме да се у датим емисијама промовише „мржња, нетрпељивост и дискриминација према припадницима црногорске националности“.

Какав лукав начин за увођење цензуре. На примјер, вечерас се на једном од цензурисаних програма говори о величанственим литијама, а такав садржај је замрачен. На овакву бруталну цензуру аутократског режима у агонији готово да не реагују наводно опозициони медији у Црној Гори, као што су Вијести. Оне овај прворазредни скандал и медијско насиље тек овлаш третирају, вјероватно јер и њима дискриминисани медији из Србије нијесу по вољи. Како се олако заборави на принципе када нијеси директно заинтересован или угрожен? Рецимо, ни ја нијесам љубитељ датих цензурисаних медија, али општи принципи морају важити у свим ситуацијама.

Гојко Раичевић у емисији Ћирилица (Фото: TV Happy)

А шта ћемо са монтенегринским режимским медијима? Шта ћемо са РТЦГ? Јавни сервис је расадник мржње, нетрпељивости, дискриминације према српском становништву и према СПЦ у Црној Гори. Оно што ради РТЦГ, у информативним, ауторским, псеудо-културним емисијама је неупоредиво веће сијање мржње од примјера које је третирао САЕМ. Хоће ли САЕМ санкционисати РТЦГ и друге режимске медије? Хоће, кад на врби роди грожђе.

Овакво дивљачко гажење медијских слобода у Црној Гори представља симптоме болести једног трулог режима на издисају. Ипак, обратите се вашим ТВ-оператерима, обавијестите их да је програмски садржај из уговора који сте потписали промијењен и цензурисан и питајте их на који начин намјеравају да вам надокнаде штету.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Бошка Вукићевића)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Uspeli ste braco Srbi cak i od Crnogoraca, napraviti neprijatelje

  2. Пинк и Хепи би требало и код нас да забране.

  3. Пинк и Хепи су извори мржње, глупости, нетрпељивости. Стубови данашње власти.

    Данашња власт у Србији углавном функционише на производњи непријатеља. Манипуланти премазани национализмом завађају Србе са суседима и намећу се као заштитници српства. Тај свој патриотизам дебело наплаћују.

  4. Какве националности? Хахахаха!

Оставите коментар