Процес против Милоша Ковића: Одложен претрес због процедуре

Они су против мене поднели укупно осам тужби, и кривичном и парничном суду, и затражили да им платим чак 4.000.000 динара, рекао професор Милош Ковић

Милош Ковић (Фото: С. Гарић)

Претрес по тужби историчара Николе Самарџића, Радоша Љушића, Дубравке Стојановић и Владе Станковића против Милоша Ковића, за „повреду угледа и части“, који је требало да буде одржан у петак у Првом основном суду у Београду, одложен је за 31. јануар, због процедуралних пропуста.

Ковић је, иначе, тужен због јавно изреченог мишљења да они проповедају „НАТО историју“ и „хашку интерпетацију српске историје“, као и да са Одељења за историју Филозофског факултета у Београду протерују непослушне професоре.

Они су против мене поднели укупно осам тужби, и кривичном и парничном суду, и затражили да им платим чак 4.000.000 динара – каже Ковић за «Новости». Кривичне парнице су сада спојене, али је у одлуци о томе, надам се омашком, написано да сам већ извршио кривично дело повреде њиховог угледа и части! Кључно је то да ме ови људи прогоне због изношења мишљења. Баш као што се противим ономе што сматрам прогонима над својим колегама, увек ћу се супротстављати идентитетском инжињерингу које НАТО државе, које су окупирале Косово и Метохију, спроводе над српским народом.

Опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 30. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар