Снежана Чонградин: Признање Косова једини прихватљив компромис

Ни споразум, ни замрзнути конфликит, само признавање косовске независности, изјавила новинарка Снежана Чонградин

Снежана Чонградин (Извор: Данас/Твитер)

Новинарка листа Данас Снежана Чонградин сматра да је признање независности Косова једини оквир у којем би политичка елита у Србији и овдашње друштво требало да се крећу.

„Ни споразум, ни замрзнути конфликт, само признавање косовске независности“, изјавила је Чонградин у серијалу разговора Косинус Новинске агенције ФоНет. Она је објаснила да је независност Косова једини прихватљив компромис, с обзиром на све што се догодило током 90’ година на Косову.

„Сви грађани који нисмо интересно везани за ратно или било које друго профитерство, требало би да се залажемо за независност Косова“, поручила је Чонградин За њу разграничење није прихватљиво, јер то подразумева да се људи деле по националној и верској линији. То је неприхватљиво са сваког становишта, не само политичког и културног, већ и људског, констатовала је Чонградин. Према њеној оцени, улога међународног фактора у дијалогу који траје од када је Александар Вучић на власти није се показала као сврсисходна.

„Људи који су током деведесетих година били на власти, који су одговорни за читав проблем с Косовом, ти људи не би требало да воде дијалог који имплицира било какво помирење или нормализацију односа“, уверена је Чонградин.

Она мисли и да се столица за Косово у Уједињеним нацијама (УН) подразумева, док референдум види као последицу ратнохушкачке пропаганде која се протеже још из 90’ година. Чонградин сматра да нема потребе да се грађани Србије питају да ли су за независност Косова, пошто тврди да је Косово независна држава.

„Да нас Александар Вучић пита да ли смо за независно Косово или не, то је доста поражавајуће, с обзиром на његову улогу и оно што је представљао у политичком животу Србије“, објаснила је Чонградин. Она у вези са Косовом има осећај срамоте и непријатности и закључује да је „довољно да имате једног пријатеља или познаника косовског Албанца и да вам буде ужасно непријатно зато што живите под влашћу Александра Вучића.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 27. 12. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

18 replies

  1. “…она мисли..” Чонградин да мисли, умрла би од стида….

  2. Некада је важило — ”благо оном ко рано полуди, вас му вијек у весељу прође”.

    Данас је другачије — уместо у весељу, време пролази на просипању помија отворене издајничко-колаборационистичке пропаганде. Пфуј.

  3. Свака реч ове особе је наопака, али ја ћу прокоментарисати само једно:она нема појма шта је то компромис.

  4. Овај профил објављен горе све говори.
    Чему та унезвереност?

  5. Довољно је неколико пута обелоданити да си будала. Све више од тога је беспотребно. Не можеш бити већа будалетина од нивоа са којим си упознала јавност. Чак и теби је јасно да се понављаш. Значи, ово радиш не да некога разувериш, или да објасниш свој накарадни став (на који имаш право), него искључиво зато што ниси у стању да другачије себи обезбедиш егзистенцију. Слично раде и проститутке, али су оне далеко часније од тебе. Оне продају искључиво себе, а ти продајеш моју децу. Не надај се опроштају.

  6. После ослобођења, сав авај антрополошки шљам који пасе у логору Србија, почистити.
    И пустити воду.

  7. Eee, svasta na rupu izadje…

  8. Снежана , Снежана, пробуди се већ једном постајеш зла маћеха!
    Стварно си у погрешној бајци.

  9. ******** jedna. Priznanjem Kosova bombardovanje dobija legitimitet i Srbija ne može da naplati ratnu odštetu, a to daje pravo šiptarima da podnesu tužbu za genocid. Kosovo je mnogo šire pitanje i ono prevazilazi tebe, Vučića i slične. Samo priznanje Kosova dovodi Srbiju jednu vrlo nezgodnu poziciju, za koje zapadne bitange jedva čekaju da se desi kako bi nastavili satanizaciju jedne suverene pravoslavne zemlje koja smeta ludacima novog svetskog poretka. Jadna si ti sa svojim novinarskim neznanjem da komentarišeš pitanje Kosova. Pročitaj strategiju Alena Dalsa za početak.

  10. A zasto ti zivis ovde a ne tamo gde su ti prijatelji ?? Nije lepo NAMA da ” solis pamet ” !!!

  11. Neka ***** ima rešenje za viševekovni konflikt. Ona bi to da reši. Ovakvi novinari su samo za Pink.

  12. A da se neko drugi pita ima li dotična ” novinarka ” pravo da diše , šeta , radi – bitiše ? Kako bi tu ” prošla ” ?
    Odakle joj pravo da svoju tiransku i diktatorsku crtu ( uz otvoreno izdajništvo ) predstavlja i predočava u medijima ?
    Ne dozboljava referendume i pravo na drugačije mišljenje !
    Ova ” drugs Srbija ” je puna kominternovskih i naci frikova !

  13. Kakve su to hladnjace izvadjene kod Kladova iz Dunava sa lesevima….Kazu da su sa Kosova…

  14. Udri Snezo, od borbe za nato cg, do Kosova, ne prekidaj ni za praznike. Upute su stigle, bice i para za belo, nemoj da se krizira kad se svi provode. Nekako nije red.

  15. О, луда жено!

  16. A šta bi drugo mogla reći novinarka “Danasa?” Da misli drugačije ne bi radila u “Danasu”.

  17. ********* Čongradin misli da “interesno vezane” Srbe treba opet pod led!

  18. ******* ****** **** *** ***** ****
    Čak i Trump kaže da močvaru duboke države treba isušiti a ona u Srbiji pripoveda
    ideje globalističko satanističko smeća poput Klintona, Hilari Olbrajtuci Šoroša Blera, Buša, Obame. Pre dva dana Trump reče da je od Boga poslat da spasi Aeriku od Obame satane koja je kuck out Gosp Isusa Hrista. Nju bi trebalo iz Srbije uzbuditi i na stub drama ******* * ******

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading