Мајк Помпео: Русија и Кина имају крв на својим рукама

Мајк Помпео је Русији и Кини поручио „имате крв на својим рукама”, преноси Ројтерс

Мајк Помпео у Уједињеним нацијама (Фото: Ron Przysucha/Стејт Департмент)

Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је данас да Русија и Кина имају крв на својим рукама пошто су уложиле вето на резолуцију Савета безбедности УН како би, како је навео, блокирале испоруку хуманитарне помоћи из Турске и Ирака, намењену милионима цивила у Сирији.

„Вето који су јуче ставиле Руске Федерације и Кина на резолуцију Савета безбедности, која омогућава да хуманитарна помоћ стигне до милиона Сиријаца је сраман”, навео је Помпео у саопштењу, јавља Танјуг.

Помпео је Русији и Кини поручио „имате крв на својим рукама”, преноси Ројтерс.

Русија и Кина ставиле су у Савету безбедности УН вето на предлог резолуције којом се предвиђала достава хуманитарне помоћи из Турске и Ирака у Сирију.

Како је синоћ јавио Ројтерс, резолуција, коју су предложиле Белгија, Кувајт и Немачка, предвиђала је достављање помоћи у наредних 12 месеци преко два пункта у Турској и једног у Ираку.

Русија је, међутим, била спремна да одобри два прелаза у Турској на шест месеци и предложила је своју резолуцију.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 12. 2019)

 Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Ијаааао, ко нам то соли памет! Они који су спровели геноцид над свим додмородцима Севеерне Америке! Баш су савесни!!!

  2. Амери, имате рупу у мозгу! Навикавајте се на то да вас више нико ништа не пита и да ваше мишљење није од значаја за оне који одлучују.

  3. Ха, па ви се давите у туђој крви!!!!!

Оставите коментар