НП Отаџбина: Уместо са Србима у Никшићу, Вучић био са Ђукановићем у Албанији

Као што је Бриселским споразумом Вучић продао Србе на Косову и Метохији исто тако „Ацо Србин“ продаје и Србе у Црној Гори

Мило Ђукановић, Александар Вучић, Еди Рама и Зоран Заев (Фото: Dimitrije Goll)

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ даје пуну подршку српском народу у Црној Гори, Митрополији зетско-приморској као и Епархији никшићко-будимљанској у одбрани српских православних светиња на подручју данашње Црне Горе.

Ово тим пре, имајући у виду да је одлуком српког Патријарха из 1752. године донесеној у Карловцима Митрополија зетско-приморска постала егзархом Пећке Патријаршије и њеног трона. Ово је нарочито важно данас када се Митрополит зетско-приморски, његово преосвештенство митрополит Амфилохије Радовић, као лав бори да испуни свету обавезу и да сачува Пећку Патријаршију и српске светиње на Косову и Метохији. За не веровати је да данас нису опасности по судбину српских светиња Турци него актуелни режим у Србији у лику њеног председника Александра Вучића који се одриче јужне српске покрајине било кроз тзв. разграничење или пуно признање самопроглашене републике Косово.

Можда је ова борба Митрополита и главни разлог за отимање српских православних светиња у дослуху криминално-диктаторских режима Србије и Црне Горе односно Александра Вучића и Мила Ђукановића.

Из тог разлога изостаје реакција званичних државних органа Републике Србије као и њеног председника јер је у питању класична освета пошто је Митрополит главни бедем против предаје јужне српске покрајине сепаратистима. Нормални одговор на ово светогрђе и узурпацију Мила Ђукановића био би да у најмању руку Србија повуче свог амбасадора из Подгорице а протера црногорског из Београда.

Нажалост, док се Срби у Црној Гори окупљају у Никшићу поред моштију светог Василија Острошког, саборују бранећи своје светиње, дотле Александар Вучић сеири по Албанији са Милом Ђукановићем заносећи се на чапрас-дивану о некаквом мини Шенгену за земље западног Балкана. Овакво понашање председника Србије је сигнал да је за отимање српских светиња у Црној Гори направљен договор између два председника.

Са ове дистанце јасно се види сва наивност српских политичких првака у Црној Гори који су задњих година свесрдно подржавали на предизборним скуповима Српску напредну странку и њеног председника. Чак ни фингирани државни удар у Црној Гори који није могао да буде одрађен без снажне логистичке подршке из Србије није их упозорио да је режим Александра Вучића антисрпски и издајнички. Исто онако као што је 2013. године Бриселским споразумом Александар Вучић продао Србе на Косову и Метохији исто тако „Ацо Србин“ продаје и Србе у Црној Гори. Наш народ на Косову и Метохији за таквог владара као што је Александар Вучић има обичај да каже да „Под то дрвце, нема хлада“.

Сабор у Никшићу (Фото: Твитер)

Оно што данас преостаје нашем народу у Црној Гори јесте да се снажно окупи око СПЦ, да буде јединствен, сложан, принципијелан и доследан у одбрани својих праисконских права и својих православних светиња. А ови криминални режими завршиће на ђубришту историје и судиће им се за свесну велеиздају националних и државних интереса.

Како радили тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица, 22. 12. 2019.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Свако са својим.Није дуго прошло а Вучић је ” оправдао” орден СПЦ.Свети Сава не престаје да лије сузе

Оставите коментар