Ана Брнабић: Синиша Мали остаје министар, одлука Етичког одбора БУ политичка

Председник Владе Ана Брнабић оценила је да је одлука о Етичког одбора Београдског универзитета политичка

Ана Брнабић (Фото: Танјуг)

Министар финансија Србије Синиша Мали остаје у Влади, изјавила је за Н1 премијерка Ана Брнабић наводећи да је за њу одлука Етичког одбора Универзитета у Београду о докторату министра – политичка. Брнабић је то образложила тиме што је четири пута преиначена одлука Факултета организационих наука и два пута мишљење регионалне стручне комисије, преноси Бета.

Мали је на претходну одлуку ФОН-а уложио жалбу на 3.000 страна, каже Брнабић и сматра да је Етички одбор до 21. новембра могао само да затражи више времена за одлуку због обима жалбе коју није могао да размотри у кратком року, али је ипак под политичким притиском донео одлуку.

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду предложио је Сенату Универзитета да поступи по правилнику о поништавању доктората у случају министра Синише Малог јер је утврдио постојање неакадемског понашања у његовом раду.

Како је изјавила ректорка Универзитета Иванка Поповић, Синиша Мали је прекршио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора.

Докторат министра финансија доведен је у питање пре пет година када су га универзитетски професори оптужили да је плагирао део свог рада, подсећа Н1.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 11. 2019)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. А све је политичка одлука.
    Политичка одлука је и то да си ти ту где јеси, зар не.

  2. Много је гадно, неуљудно и глупо када неко ко се бахати све своди под политику, кад год му не одговарају неке одлуке институција које још није подјармио у пуној мери.
    Ето, како глупост и безобразлук најлакше изађу код таквих на видело.

Оставите коментар