Апотеке Апотекарске установе Нови Сад дате под концесију немачкој фирми Феникс

Свих 28 градских апотека предато је на коришћење и све су сада ребрендиране као Бену апотеке

Фото: 021.рс

На Булевару ослобођења 41 свечано је отворена некадашња апотека Апотекарске установе Нови Сад, која је дата на концесију од 15 година немачкој фирми Феникс кроз бренд „Бену“ апотека.

Приликом отварања, речено је да је свих 28 градских апотека предато на коришћење и да су све сада ребрендиране као Бену апотеке, а да ће поред управо отворене нови изглед ускоро добити и „Булевар“ на Булевару Михајла Пупина и апотека на Булевару Цара Лазара.

Бену је са овим апотекама преузео и 46 радника Апотекарске установе и запослио још 20 у овим објектима. Они су платили и око 350 милиона динара концесионе накнаде, а додатно ће још давати мало више од по 100.000 евра сваке године за годишњу концесију у периоду од 12 година.

Градоначелник Милош Вучевић је оценио да су отварањем апотеке на један системски начин решени проблеми са којима се суочавала државна апотека.

„По угледу на нас, данас је то модел пословања којем тежи већина општина и градова у Србији. Добили смо најмодерније апотеке и сада ће сви објекти градске апотеке бити опремљени и атрактивни, са најбољом понудом, а грађани ће овде моћи да узимају лекове и на рецепт“, навео је градоначелник Милош Вучевић.

Генерални директор Апотеке „Бену“ Дејан Алексов је навео да су претходна четири месеца много радили на имплементацији свих стандарда у здравствену установу Апотека “Нови Сад”, како би она постала део заједничке целине „Бену“ система. Он је додао и да су Новосађани добили апотекарске објекте који су добро снабдевени „најмодернијим и квалитетним лековима“.

Опрема: Стање ствари

(021.рс, 24. 10. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар