Александар Вучић: Покажите ми некога коме сам обећао независност Косова

Нама нико ништа не нуди, осим да признамо цело Косово. Ако знате неког ко нуди нешто друго, покажите ми га. А посебно ми покажите некога коме сам обећао независност Косова, рекао Вучић

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Председник Александар Вучић изјавио је, говорећи о недавном сусрету који је имао са америчким дипломатом Ричардом Гренелом, да је имао „добар и позитиван разговор“, али није желео да коментарише медијске наводе да је Гренел нудио значајна финансијска улагања у замену за признање независности Косова.

„А да ли ви мислите да нам било ко нуди било шта друго? Нама нико ништа не нуди, осим да признамо цело Косово. Ако знате неког ко нуди нешто друго, покажите ми га. А посебно ми покажите некога коме сам обећао независност Косова, њега ми покажите!“, рекао је Вучић.

„Тражићу да се прво испита моја имовина“

Вучић је рекао да није сигуран да ли ће Закон о испитивању порекла имовине бити усвојен до краја године или у фебруару идуће године, али да ће затражити да буде први чија ће имовина да буде испитана.

Рекао је да не жели да се протумачи да је тај закон усвојен као оруђе у изборној кампањи, јер „би многи имали проблем да докажу одакле им имовина“, због чега ће инсистирати да се прво испита његова и имовина његове породице.

„Да ми испитају све што имам у иностранству, све куће и апартмане. Од Атине, преко Женеве до Беча. Било какве рачуне, моје или чланова моје породице, и сву имовину у земљи. И да са тим изађемо пред грађане. Да виде да од 2008. немам никаквог повећања имовине, па ни од 2012. када сам преузео одговорне функције. Тада ће имати смисла да се то исто тражи и од других“, рекао је он.

Вучић је оценио да примена тог закона неће донети неке нарочите финансијске добити за буџет, али ће унети мало више морала и правде у политички живот.

„Брину ме најаве о затварању српских апотека на Косову“

Коментаришући стање на Косову, Вучић је рекао да га брину напади на српски народ, као и најаве да се спремају инспекције и затварање српских апотека и да само апелује на грађане српске националности да остану хладне главе на провокације Приштине попут честих хапшења, спречавања уношења хране и лекова и оптужби да је бирачки материјал из централне Србије био заражен неким отровом.

„Њима је проблем то што сам одмах проценио да је то фарса. И нећу попустити иако ће да измисле да је то био неки пестицид, јер је јасно да је све без везе и да је из политичких разлога… Они нису свесни шта раде, јер ово није ни 1998. ни 1999. година, ни 2004. ни 2008… А што се тиче њихових политичких прича, не могу то више ни да слушам. Ако хоће (да разговарају) хоће, ако неће, онда неће, не могу да слушам. Јер такве политичке лажове свет није видео. А на томе (наводном тровању) ћу да инсистирам до краја. Не знају они да сам ја као питбул, има за годину дана о томе да причам у УН и да сваки пут то поменем, да се види да ли је било тровања или није“, рекао је он.

Вучић је рекао о опозицији да је у последњих неколико месеци она са 17 одсто спала на осам одсто подршке грађана и да ће ускоро постати небитно да ли ће уопште учествовати на изборима, јер за њих нико и неће гласати.

„Људи неће политику ‘хапсим, бијем, убијам, лепим налепнице’. Јер човек треба да буде нарочито стручан да за кратко време изгуби више од 50 одсто гласова, а да има тако снажну медијску подршку у својим медијима“, рекао је он.

Вучић је потврдио да је у Србију стигао руски ракетни систем С-400 због заједничке војне вежбе и најавио да ће га сутра обићи, док ће други систем Панцир, који је Србија наручила, обићи у суботу.

„Једини на Западном Балкану напредовали на Дуинг бизнис листи“

Председник Александар Вучић изјавио је да је Србија једина земља Западног Балкана која је напредовала на листи Светске банке ‘Дуинг бизнис’.

„Сад смо на 44 месту, верујем да ћемо идуће године бити бољи за још четири места“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је „веома срећан“ због напретка.

(N1, 25. 10. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Briselski Sporazum. Da pogledamo, samo da pogledamo. Da pogleda Zagorka Dolovac.
    Kao sporazum Ribentrop-Molotov – briselski sporazum ce srpski komunisti da kriju sve dok uspeju da ga kriju. Da spomocu njega glume Srbe na vlasti u GUL-agu Srbija.

Оставите коментар