Раскрикавање: Како да споменете Вучића и у темама које немају везе са њим

Након нејасног наслова читалац сазнаје да се текст заправо у потпуности тиче Грете Тунберг, еколошке активисткиње из Шведске (где је стицајем околности био и Вучић)

Извор: Раскрикавање

Прорежимски таблоид Ало успео је да „уплете“ председника Александра Вучића и у текст о 16-годишњој Грети Тунберг, еколошкој активисткињи из Шведске која је недавно одржала говор на самиту УН о клими током кога је и заплакала. Ало је дословце копирао текст са Дојче велеа, у коме аутор Дојче велеа мислећи на Грету наводи да је „светски дух изабрао свог портпарола“. Ало је ову реченицу искористио и манипулативно написао: „ДРАМА У ЊУЈОРКУ! Девојчица (16) се расплакала пред Вучићем: Као да је Свети дух изабрао свог портпарола“. На слици су Вучић и женска особа окренута ка њему, доста нижа растом, па се логично закључује да је то девојчица која је „плакала пред Вучићем“. Ипак, на слици је Гордана Узелац, репортерка прорежимске ТВ Пинк која је пратила Вучића и у Њујорк на заседање скупштине УН.

На основу наслова и фотографије закључује се да је нека девојчица готово пала у транс пред Вучићем називајући га „портпаролом Светог духа“.

Извор: Ало

Међутим, након нејасног наслова читалац сазнаје да се текст заправо у потпуности тиче Грете Тунберг, еколошке активисткиње из Шведске чији је говор на самиту о клими УН (где је стицајем околности био и Вучић, као и бројни други председници светских земаља) уздрмао светску јавност.

Ова 16-годишња девојка је, на моменте и плачући, оштро критиковала светске лидере због глобалне еколошке ситуације и због тога што смо „на почетку масовног истребљења, а једино о чему ви говорите су новац и бајке о вечном економском расту“.

„Како се усуђујете?!“, више пута је поновила Тунберг која је у међувремену постала медијски феномен.

Управо о њој као феномену је у тексту на Дојче велеу пре два дана говорио Зоран Арбутина, чији је готово цео текст Ало прекопирао, ту и тамо се позивајући на Арбутину.

 

Када су завршили са копирањем текста о Грети Тунберг, новинари овог таблоида су у последњем делу текста споменули и главног лика из наслова – Вучића – мада он са овом темом нема никакве везе.

Наиме, нити се Грета обраћала њему, нити је познато да су се срели, нити је он сам уопште био заинтересован да говори о овој девојци, па и сам поднаслов у листу „Ало“ гласи „Нећу говорити о Грети“.

„Ја могу да говорим да ли је мени симпатична Грета или не, али то никога не занима, то је моја лична ствар. Суштина је шта ми за нашу малу земљу можемо да урадимо“, рекао је Вучић, а Ало пренео.

Марија Вучић

Опрема: Стање ствари

(Раскрикавање, 26. 9. 2019)Категорије:Преносимо

Ознаке:, , , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s