У Грчкој поново обавезна молитва на почетку школског дана

Грчка министарка образовања Ники Керамеа одлучна је да се у грчким школама настави са традицијом молитви на почетку школске године и школског дана

Ники Керамеа, грчка министарка образовања (Фото: ТВ Храм)

Нова Влада и њен министар за Образовање Ники Керамеа одлучни су да се не прекида са лепом традицијом да свака Школска година почиње са молитвом „за добар почетак школске године“ као и молитвом за сваки нови школски дан. На почетку школске године, у кругу школе, сабирају се Наставничко особље, ученици, родитељи, представници општинских власти и полиције.

Наравно, подразумева се, по начелима демократије, од стране наставничког особља, родитеља и ученика, присуствују они који желе. Свакодневна молитва (Свети Боже, Пресвета Тројице и Оче наш) почиње са првим звоном. Нова Министарка је одмах променила одлуку претходног министра, тиме што ће школски дан почињати као и увек у 8:15 а не у 9.00 часова.

Такође, враћа се лепа педагошка пракса да на празнике заставу носи најбољи ученик, и тиме се укида одлука претходног министра који је ту традицију укинуо уводећи извлачење имена на папиру.

Нова Министарка у Влади, иначе научни радник, ставила је за циљ унапређивање учења страних језика и информатике. Постепено увођење нових добрих метода учења и преношења знања.

У свему томе циљ је да се препознају способности сваког ученика и да се образује у праву слободну стваралачку личност, способан да сагледава са критичком и сложеном мишљу, и спреман за заједничке подухвате.

(ТВ Храм, 30. 7. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар