Александар Вучић: Нећу дозволити опозицији да спречи одржавање избора

Сви уредите бирачки списак како год хоћете, ево сами га направите како хоћете, поручио је Вучић опозицији и додао да је позван ОЕБС да прочешља бирачки списак

Александар Вучић (Фото: Срђан Илић)

Председник Србије Александар Вучић казао је да неће дозволити опозицији да спречи одржавање избора и да је то једно од најтежих кривичних дела.

„Тај филм нећете гледати“, рекао је Вучић за телевизију Пинк и додао да је Покрет слободних грађана једини изнад цензуса појединачно од странака које су потписале „Споразум са народом“.

Говорећи о округлом столу одржаном на Факултету политичких наука у Београду, Вучић је оценио да је то супер ствар, али да је на тај догађај позвано шест представника Савеза за Србију и четири представника Српске напредне странке, па је самим тим СНС оштећен.

„Супер је да се разговара на сваком месту, а природно је место у парламенту“, рекао је Вучић.

Он је навео да не зна да ли је вршилац дужности заменика помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Метју Палмер рекао опозиционим лидерима са којима се сусрео у Београду, да иду на округли сто на ФПН-у, али да то њему није поменуо и да је са њим причао само о Косову.

„Шта је њима рекао, то може да каже нови Палмеров љубимац Бошко Обрадовић“, казао је Вучић.

Говорећи о изборним условима, он је навео да су сви кровни закони за демократске изборе донети у периоду власти, како је казао, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића.

„Ниједан закон нисмо променили, сем што смо смањили 33 одсто (средстава) за политичке странке“, рекао је Вучић и додао да је тим потезом највише оштећен СНС.

Он је казао и да су бирачки спискови минимално мењани, као и да се сигурно може још много радити на бирачком списку.

„Сви уредите бирачки списак како год хоћете, ево сами га направите како хоћете“, поручио је Вучић опозицији и додао да је позван ОЕБС да „прочешља бирачки списак“.

Он је навео и да се мења пракса у Скупштини Србије и да више неће бити доношења закона по хитном поступку, као и да поново има јавног слушања.

Опрема: Стање ствари

(Бета/N1, 1. 8. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Unistiti opoziciju i odrzati slobodne jednopartijske izbore je san svakog komuniste od sifilicara sa crvenog trga do psihijatrijskog bolesnika iz beograda.

Оставите коментар