Александар Вучић: Нисмо више народ из Дантеовог пакла, сада гледамо у будућност

Вучић рекао да су на овај свети дан, Видовдан, и паметнији од њега држали историјске говоре и слова, али да нажалост оно што се после тога дешавало није ишло у корист нашег народа

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Ми као народ данас више нисмо жртве, ми данас сами стварамо своју будућност и одлучујемо о њој, поручио је председник Србије Александар Вучић.

„Престали смо да будемо народ из Дантеовог пакла, они којима је глава окренута ка леђима па могу да гледају само назад, уместо тога прихватили смо Пекићеве савете, ‘очи су нам окренуте ка будућности и дому наше деце, а не само наших дедова’“, поручио је Вучић у обраћању на аеродрому Морава.

Он је истакао да на Видовдан не жели да држи велики говор, као што су то радили његови претходници, а догађаји који су после следили нису били на корист српског народа, већ жели да поручи да су будућност Србије мир, стабилност и рад, без одрицања од онога што је, каже, најважније и најсветије у нашој историји – „очување нашег имена и презимена”.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

„Морамо да идемо у корак са светом, али не дајући ником право да нам укида понос, достојанство и могућност да наша деца уче српски, да имају право на слободу вероисповести и да знају шта се догодило, како у Јасеновцу и Јадовну, тако и на Солунском фронту и током сукоба деведесетих”, поручио је председник на свечаном отварању аеродрома „Морава”, некадашњег војног аеродрома у Лађевцима.

Каже да је поносан на чињеницу да Срби више нису жртве и да немају потребе да се на такав начин обраћају ни својој ни међународној јавности. Срби, истакао је председник Вучић, немају потребе да кукају, већ су народ који сам ствара своју судбину о којој сами одлучују.

Истиче да не мисли да је било ко за било шта крив: „Не тражимо узроке и не тражимо да нам било ко помогне, већ помажемо себи, од нашег труда зависи наша будућност”, рекао је.

Фото: Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић

Каже да су на овај свети дан, Видовдан, и паметнији од њега држали историјске говоре и слова, али да нажалост оно што се после тога дешавало није ишло у корист нашег народа.

„Ми желимо да сачувамо мир, да видите економски напредак, развој Србије и напредак наше војске и оружаних снага, а то ми се чини да је много више од сваке речи од бусања прса у прса, много више говори да смо спремни да заштитимо нашу земљу него раније”, поручио је Вучић.

Додао је да Србију неће нико моћи да „комада, напада, нити ће моћи да убијају и прогоне њен народ, као што су то чинили у претходним временима”, преноси Танјуг.

(Политика, 28. 6. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. „Додао је да Србију неће нико моћи да „комада, напада, нити ће моћи да убијају и прогоне њен народ, као што су то чинили у претходним временима“

    Хватајте лопова!, узвикну лопов и мирно оде даље.

  2. Kako neko ko je skoro rekao da ga ne zanima nebeska vec samo zemaljska Srbija i ko kaze da je srbska istorija izmisljena sme i da izgovori rec Vidovdan a kamoli da govori o svetom Vidovdanu?.Kako neko ko je ponizio zene u Kraljevu rekavsi turskim poslodavcima da ih daje njima u ruke sme i da dodje u Ladjevce na domak Kraljeva?Do kada ce nas ovo bice vredjati, ponizavati, zloupotrebljavati?

  3. Људи моји, имали још која погрда из арсенала наших вјековних непријатеља да је овај Мефисто неће сасути у лице нашег народа?

Оставите коментар